Ministrul Culturii: Daca Rosia Montana ar fi ajuns in Parlament, incepea exploatarea

Marti, 10 Septembrie 2013, ora 09:18
2630 citiri
Ministrul Culturii: Daca Rosia Montana ar fi ajuns in Parlament, incepea exploatarea

Ministrul Culturii, Daniel Barbu, a precizat ca, din punctul de vedere al ministerului pe care il conduce, daca proiectul Rosia Montana ar fi ajuns in Parlament, era in regula inceperea exploatarii.

"In acest moment, din punctul de vedere al Ministerului Culturii, proiectul se poate face. Pe latura de monocultural, conservare si punere in valoare, in ochii expertilor de cultura, niciodata in istoria de 100 de ani a arheologiei romanesti nu s-au investit atatia bani ca in acest proiect. Daca acest proiect ar fi ajuns in Parlament, din partea Ministerului Culturii era in regula inceperea exploatarii", a declarat Daniel Barbu, luni seara, la B1 Tv.

Rosia Montana: O noua saptamana de proteste - sute de oameni in strada

In plus, liberalul a sustinut ca numai la nivelul conducerii PNL s-a stiut de hotararea de guvern pe subiectul Rosia Montana, iar ceilalti membri de partid nu au fost informati.

"Ansamblul PNL nu a stiut de hotararea de guvern pe subiectul Rosia Montana, dar conducerea partidului a stiut si momentul si continutul proiectului. Toti ministrii care au avut de avizat proiectul, l-au avizat", a incheiat Daniel Barbu.

Deputatii si senatorii PNL s-au reunit intr-o sedinta de urgenta, la ora 18:00, la Parlament, la cererea liderului liberal Crin Antonescu. Intalnirea alesilor PNL a venit dupa ce, luni, Antonescu a respins luni critica facuta de Victor Ponta conform careia se opune proiectului Rosia Montana din ratiuni electorale, spunand ca desi el a anuntat ca va vota impotriva acestui proiect, asta nu inseamna ca nu mai trebuia constituita comisia parlamentara speciala.

Rosia Montana: Politicienii fac un pas inapoi, protestele continua

Senatorii vor dezbate in procedura de urgenta proiectul de lege privind unele masuri aferente exploatarii minereurilor auro-argentifere din perimetrul Rosia Montana si stimularea si facilitarea dezvoltarii activitatilor miniere in Romania.

Senatorii au aprobat, cu 91 de voturi "pentru", 18 voturi "impotriva" si o abtinere, dezbaterea proiectului in procedura de urgenta. Acest lucru nu inseamna ca proiectul a fost respins.

Desi politicienii au facut un pas inapoi in chestiunea Rosia Montana, protestele au continuat luni seara in Capitala. Peste 1.000 de oameni au blocat din nou bulevardul Regina Elisabeta. De aceasta data, manifestantii au scadant "vrem cultura, nu cianura" si au asistat, in piata, la un concert de muzica clasica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Suceava a ales un preot să candideze pentru funcția de primar al municipiului Suceava. Cătălin Axinte este preot slujitor la Biserica Sf. Mina din...
Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi, 18 aprilie, la Cluj-Napoca, după şedinţa Consiliului Permanent al Uniunii, că este convins că listele UDMR pentru alegerile locale au fost...
#Daniel Barbu contrazice Antonescu, #Daniel Barbu exploatare Rosia Montana, #Daniel Barbu PNL Rosia Montana , #ministrul Culturii