Ministrul Culturii, Daniel Barbu, pazit de o echipa a SPP

Vineri, 18 Octombrie 2013, ora 21:02
2117 citiri
Ministrul Culturii, Daniel Barbu, pazit de o echipa a SPP

Ministrul Culturii, Daniel Barbu, este, incepand de vineri, protejat de o echipa a Serviciului de Protectie si Paza (SPP), ca urmare a incidentelor de joi, cand masina de serviciu in care se afla a fost avariata de protestatarii care l-au blocat in Centrul Vechi.

Daniel Barbu a declarat ca s-a simtit "in pericol" joi seara:: "Din pacate, se dovedeste necesar (sa fiu protejat de o echipa a SPP - n. red.) ", informeaza Mediafax.

Concret, ministrul este protejat de "un conducator auto si un aghiotant", Daniel Barbu mentionand ca "aceasta este procedura".

Ministrul a declarat ca nu a depus in nume personal nicio plangere in urma incidentului de joi seara. "Nu am depus nicio plangere nici eu, nici soferul meu", a afirmat el. Ministerul Culturii, insa, a inaintat o plangere la Politia Capitalei, pentru distrugerea autoturismului in care se afla demnitarul.

Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 3 a inceput urmarirea penala in rem, pentru ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii publice, in cazul incidentelor in care a fost implicat ministrul Culturii Daniel Barbu, joi seara, in Centrul Vechi al Capitalei.

Scandalul Barbu si protestatarii: Parchetul General a inceput urmarirea penala pentru ultraj

Pana in acest moment, 16 persoane implicate in incidentul de joi seara au fost identificate, a anuntat, vineri, seful Politiei Capitalei, Mihai Pruteanu.

Politia Capitalei s-a autosesizat in acest caz, protestatarii care s-au manifestat agresiv fiind identificati cu ajutorul imaginilor filmate de camerele de supraveghere din zona.

Masina ministrului Daniel Barbu a fost atacata de protestatari joi, cand acesta pleca de la un eveniment cultural, deminitarul nefiind lasat sa plece de pe strada Blanari timp de mai multe minute.

Ministrul Culturii, Daniel Barbu, atacat in Centrul Vechi. Ponta invoca anarhia

Unul dintre protestatari a spart luneta, pe care ceilalti au lipit apoi bancnote false cu chipul ministrului.

Citeste si:
Dan Barna își anunță susținerea pentru Cătălin Drulă la şefia USR: ”Am încredere în capacitatea lui de a duce organizaţia mai departe”
Dan Barna își anunță susținerea pentru Cătălin Drulă la şefia USR: ”Am încredere în capacitatea lui de a duce organizaţia mai departe”
Dan Barna, fost președinte al USR, a declarat, după ce Cătălin Drulă şi-a anunţat candidatura la şefia USR, că ”lupta pentru destinul României va fi una grea”. Barna apreciază că...
Scandal în PNȚCD. Aurelian Pavelescu, acuzat că a produs multe ”găuri negre” legate de vânzarea unui sediu
Scandal în PNȚCD. Aurelian Pavelescu, acuzat că a produs multe ”găuri negre” legate de vânzarea unui sediu
Comitetul Naţional de Conducere al PNŢCD îl acuză, sâmbătă, pe Aurelian Pavelescu de ”management defectuos” şi de multe ”găuri negre” legate de vânzarea unui sediu. Imobilul ar fi...
Comentarii
sanziana
rank 5
Marea majoritate a SPP apartine etniei rromilor