Ministrul Culturii spune ca nu a fost atacat cu rosii: Erau niste tineri mai rosii la fata, atat

Vineri, 13 Septembrie 2013, ora 16:01
2459 citiri
Ministrul Culturii spune ca nu a fost atacat cu rosii: Erau niste tineri mai rosii la fata, atat

Ministrul Culturii, Daniel Barbu, a declarat vineri ca nu a fost atacat cu rosii la Cluj, asa cum a informat presa. Liberalul a spus ca nu a vazut nicio rosie ci doar cativa tineri rosii la fata. Mai mult, ministrul a explicat si de ce a fost de acord cu proiectul Rosia Montana.

"In ceea ce priveste episodul de astazi (vineri - n. red.) s-a zis ca am fost atacat. Nu am fost atacat cu rosii. Singurul lucru rosu pe care l-am vazut au fost cateva fete. Erau niste tineri care erau asa mai rosii la fata, dar atat. E dreptul lor de cetateni. Erau unii rosii. Erau foarte putini.

Erau foarte tineri. Nu consider ca a fost un atac chiar daca au pus pe Youtube. Vor sa dramatizeze si propria lor importanta si a episodului. (...) Totul a durat cateva secunde. Erau persoane tinere. Foarte inflacarate, cu obrajii rosii. Erau patru, cinci, nu erau mai multi", a declarat Daniel Barbu la Antena3.

Ministrul Daniel Barbu, atacat cu rosii la Cluj (Video)

In ceea ce priveste conservarea galeriilor romane de la Rosia Montana, ministrul Culturii a incercat sa explice de ce si-a dat acordul la Guvern pentru acest proiect. Acesta a subliniat faptul ca, asa cum s-a prezentat proiectul Gold Corporation, in ceea ce priveste partea care se referea la conservarea galeriilor romane, planurile companiei ar fi fost benefice pentru acest obiectiv turistic.

"Eu nu vad patrimoniul UNESCO decat in potentialul de dezvoltare si explorare. Trebuie sa punem in valoare aceste galerii. Avem niste galerii sub pamant dar nu avem bani sa le cercetam, sa le facem cercetabile. Insist asupra acestei chestiuni. Trebuie sa fie foarte clar. Inainte de anul 2001 nu existau aceste galerii romane decat in carti. Abia apoi au inceput cercetarile de catre un laborator al Universitatii din Toulouse, condus de cel mai mare expert in arheologie miniera. Inainte de 2001 nu exista nimic", a declarat Daniel Barbu.

Ministrul a inisistat asupra faptului ca statul roman nu are fondurile necesare pentru a sustine aceste galerii ca obiectiv turistic.

"Daca proiectul va fi lasat in forma in care este astazi, vorbesc cu titlu de ipoteza acum, aceste galerii vor fi inchise. Nu le va mai vedea nimeni niciodata dacat daca guvernul va investi circa 50-60 de milioane de euro pe an pentru a le pastra vizitabile.

Nu cred ca suntem in pozitia de a ne permite aceste costuri. Ministerul Culturii are alocate 130 de milioane de euro pe an. Nu pot da o suma asa de mare doar pe acest proiect. Daca exista cumva alte idei mai putin costisitoare, eu as fi bucuros sa le primesc. Astept de la societatea civila un proiect de mentinere in viata a acestor galerii", a continuat Daniel Barbu.

Ministrul sustine ca aceste galerii ar fi mai bine intretinute daca s-ar incepe proiectul de explorare.

"Aceasta companie s-a aratat dispusa, potrivit acordului, sa continue punerea in valoare a acestor galerii de vreo 7 kilometri si sa le ofere publicului spre vizitare. Ei initial au spus ca sunt de acord sa faca niste replici modelate, ca sa fie lumea in siguranta. Dar eu le-am spus ca nu se poate acest lucru. Deci nu mai exista chestiunea cu replicile si modelele", a mai spus Daniel Barbu.

Citeste si:
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a declarat sâmbătă, 13 august, că zilnic semnează ”munţi de documente” pe hârtie, dar afirmă că a semnat şi electronic contractul de...
Sectorul Capitalei abandonat de partidele politice. Rămași fără primar, cetățenilor li se propun candidați necunoscuți
Sectorul Capitalei abandonat de partidele politice. Rămași fără primar, cetățenilor li se propun candidați necunoscuți
La trei luni după ce primăria Sectorului 5 din Capitală a rămas fără primar ca urmare a condamnării lui Cristian Popescu-Piedone, partidele nu s-au grăbit să facă propuneri de...
Comentarii
ncpcn
rank 5
a fost atacat
DR.STRANGELOVE
rank 5
Ion Iliescu: Erau niste golani.