Ministrul Daniel Barbu, atacat cu rosii la Cluj (Video)

Vineri, 13 Septembrie 2013, ora 14:02
3838 citiri
Ministrul Daniel Barbu, atacat cu rosii la Cluj (Video)
Foto: Arhiva

Daniel Barbu a declarat, vineri, ca sustine proiectul Rosia Montana in calitatea sa de ministru al Culturii, dar va vota impotriva lui in Parlament, in calitatea sa de senator PNL. Barbu a fost atacat cu rosii de protestatarii de la Cluj.

Ministrul a fost prezent vineri dimineata la Cluj, pentru o inspectie la institutiile de cultura din oras. El a declarat ca va vota impotriva proiectului Rosia Montana pentru ca aceasta este decizia partidului, dar ca sustine proiectul in calitate de ministru, scrie Adevarul.

Conform sursei citate, Daniel Barbu a sustinut ca a transmis membrilor PNL ca se lucreaza la proiectul de lege pentru Rosia Montana inca de acum doua luni si ca le-a cerut sprijinul, dar acesta nu i-a fost oferit.

Mai multe persoane l-au asteptat pe ministru pe trotuarul din fata Prefecturii Cluj cu bannere pe care scria "Barbu, mercenarul Goldului, impotriva patrimoniului" si "Rosia Montana in patrimoniul UNESCO", informeaza Realitatea TV.

In momentul in care ministrul s-a indreptat spre masina parcata pe trotuar, protestatarii au aruncat spre el cu o punga cu trei rosii, care a cazut alaturi, si au strigat "Demisia".

Unul dintre protestatari, care bloca accesul spre masina ministrului, a fost indepartat cu forta de jandarmii prezenti, iar ministrul a reusit sa plece fara a face vreo declaratie. Dupa plecarea lui, protestatarii au inceput sa strige "Jandarmeria apara hotia".

Pozitia ambigua a ministrului Culturii se incadreaza intr-un lung sir de pozitii similare adoptate de membrii Guvernului Ponta care sunt si parlamentari, in frunte cu premierul.

Acesta a declarat la scurt timp de la adoptarea proiectului de lege in guvernul pe care il conduce ca nu il va vota in calitatea sa de deputat PSD. O pozitie similara au adoptat si social-democratii Rovana Plumb (ministrul Mediului) si Dan Sova (ministrul Marilor Proiecte). Joi, Dan Sova, care este si initiatorul acestui controversat proiect de lege, a nuantat spunand ca el "crede" ca il va vota in Parlament, in calitatea sa de senator.

Comunicarea electorală este crucială în campania din 2024. Publică mesajul tău pe Ziare.com pentru a ajunge la milioane de români care accesează site-ul lunar. Ofertele pot fi solicitate la publicitate@ziare.com

Eveniment Quarterly Report

România se alătură demersurilor de a condamna implicarea Rusiei în procese politice și electorale din alte țări
România se alătură demersurilor de a condamna implicarea Rusiei în procese politice și electorale din alte țări
Ministerul Afacerilor Externe se alătură Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în demersul de a expune public şi a condamna încercările repetate ale Federaţiei Ruse de...
PNL a aderat la Uniunea Democrată Internațională. ”Trebuie să fim unite în apărarea liberalismului şi valorilor democratice”
PNL a aderat la Uniunea Democrată Internațională. ”Trebuie să fim unite în apărarea liberalismului şi valorilor democratice”
Partidul Naţional Liberal a aderat la Uniunea Democrată Internaţională, decizia fiind luată, în unanimitate, la Reuniunea executivă a organizaţiei care a avut loc la Washington, a anunţat,...
#Daniel Barbu atacat rosii, #Daniel Barbu vot Rosia Montana , #ministrul Culturii