Ministrul Daniel Barbu, atacat cu rosii la Cluj (Video)

Vineri, 13 Septembrie 2013, ora 14:02
2390 citiri
Ministrul Daniel Barbu, atacat cu rosii la Cluj (Video)

Daniel Barbu a declarat, vineri, ca sustine proiectul Rosia Montana in calitatea sa de ministru al Culturii, dar va vota impotriva lui in Parlament, in calitatea sa de senator PNL. Barbu a fost atacat cu rosii de protestatarii de la Cluj.

Ministrul a fost prezent vineri dimineata la Cluj, pentru o inspectie la institutiile de cultura din oras. El a declarat ca va vota impotriva proiectului Rosia Montana pentru ca aceasta este decizia partidului, dar ca sustine proiectul in calitate de ministru, scrie Adevarul.

Conform sursei citate, Daniel Barbu a sustinut ca a transmis membrilor PNL ca se lucreaza la proiectul de lege pentru Rosia Montana inca de acum doua luni si ca le-a cerut sprijinul, dar acesta nu i-a fost oferit.

Mai multe persoane l-au asteptat pe ministru pe trotuarul din fata Prefecturii Cluj cu bannere pe care scria "Barbu, mercenarul Goldului, impotriva patrimoniului" si "Rosia Montana in patrimoniul UNESCO", informeaza Realitatea TV.

In momentul in care ministrul s-a indreptat spre masina parcata pe trotuar, protestatarii au aruncat spre el cu o punga cu trei rosii, care a cazut alaturi, si au strigat "Demisia".

Unul dintre protestatari, care bloca accesul spre masina ministrului, a fost indepartat cu forta de jandarmii prezenti, iar ministrul a reusit sa plece fara a face vreo declaratie. Dupa plecarea lui, protestatarii au inceput sa strige "Jandarmeria apara hotia".

Pozitia ambigua a ministrului Culturii se incadreaza intr-un lung sir de pozitii similare adoptate de membrii Guvernului Ponta care sunt si parlamentari, in frunte cu premierul.

Acesta a declarat la scurt timp de la adoptarea proiectului de lege in guvernul pe care il conduce ca nu il va vota in calitatea sa de deputat PSD. O pozitie similara au adoptat si social-democratii Rovana Plumb (ministrul Mediului) si Dan Sova (ministrul Marilor Proiecte). Joi, Dan Sova, care este si initiatorul acestui controversat proiect de lege, a nuantat spunand ca el "crede" ca il va vota in Parlament, in calitatea sa de senator.

Citeste si:
Marcel Ciolacu le plânge de milă pensionarilor români: "80 la sută trăiesc cu o pensie până în 2.000 de lei"
Marcel Ciolacu le plânge de milă pensionarilor români: "80 la sută trăiesc cu o pensie până în 2.000 de lei"
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că 80 la sută dintre pensionarii români au o pensie de până în 2.000 de lei şi că pensia minimă va ajunge de la 1 ianuarie 2022 la 1.000 de...
Streinu-Cercel, despre noua variantă de coronavirus: ”Românii se comportă ca şi cum şi-ar dori să se infecteze”
Streinu-Cercel, despre noua variantă de coronavirus: ”Românii se comportă ca şi cum şi-ar dori să se infecteze”
Președintele Comisiei pentru Sănătate din Senat, Adrian Streinu-Cercel, a făcut duminică, 5 decembrie, un apel la populație să respecte măsurile de bază pentru a preveni răspândirea...