PDL-ul solidarizeaza cu Barbu: Cristian Preda si Theodor Paleologu considera inacceptabil atacul asupra ministrului

Vineri, 18 Octombrie 2013, ora 08:50
3258 citiri
PDL-ul solidarizeaza cu Barbu: Cristian Preda si Theodor Paleologu considera inacceptabil atacul asupra ministrului
Foto: Digi 24

Desi considera ca vandalizarea masinii ministrului Culturii este "inacceptabila", deputatul PDL Theodor Paleologu crede ca aceasta "miroase a provocare menita sa discrediteze manifestatiile".

"Vandalizarea masinii ministrului culturii este intr-adevar inacceptabila, dar mie imi miroase a provocare menita sa discrediteze manifestatiile. In schimb, protestul din interiorul Clubului A, asa cum se poate vedea din filmarea evenimentului, nu este catusi de putin violent. Din pacate, nici Daniel Barbu n-a stiut sa reactioneze adecvat. Si nici nu cred ca va intelege mesajul. Ne va declara pe toti 'legionari', la fel ca Razvan Theodorescu in iunie 1990", a scris Paleologu pe Facebook.

Si europarlamentarul PDL Cristian Preda a reactionat la incidentul de joi seara, cand Daniel Constantin Barbu, ministrul Culturii, a fost atacat in timp ce se afla cu masina in Centrul Vechi al Capitalei, pe strada Blanari. Preda considera ca "bruscarea fizica a unui ministru si calomniile nu isi au locul in democratie".

"Ceea ce a patit ministrul Culturii joi seara nu e acceptabil. Cred ca in aceasta privinta, dincolo de deosebirile ideologice, trebuie sa existe consens. Deosebirea de vederi nu justifica folosirea pumnilor. Ma tem ca si protestatarii de buna credinta sunt jenati de turnura luata de evenimente si sper ca, in ciuda parerii proaste pe care o au despre politicieni, sa fie - in majoritatea lor - rezonabili in privinta dialogului democratic", a scris europarlamentarul PDL pe blogul personal.

Joi seara, mai multi protestatari au inconjurat masina in care se afla ministrul Culturii, dupa ce acesta a participat la o conferinta pe teme culturale organizata la un club din Centrul Vechi.

Ministrul Culturii, Daniel Barbu, atacat in Centrul Vechi. Ponta evoca anarhia

Cateva zeci de tineri care au aflat de pe retelele de socializare ca ministrul participa la evenimentul respectiv, au blocat automobilul si i-au spart luneta, dupa care au lipit cateva bancnote cu chipul oficialului si i-au cerut demisia.

La un moment dat, ministrul a coborat din masina, incercand sa vorbeasca cu multimea, pe care a catalogat-o, in final, "neonazista", ulterior reintorcandu-se in automobil.

Jandarmii au inceput sa-i imbranceasca pe protestatari, pentru a elibera calea masinii oficiale, trei persoane fiind retinute pentru audieri.

Incidentul a pornit chiar din timpul evenimentului cultural la care participa ministrul, cand cativa dintre cei prezenti in sala au inceput sa scandeze slogane anti Rosia Montana, aruncand cu bani falsi.

Intr-un final, escortata de jandarmi, masina ministrului a iesit din Centrul Vechi, pe Bulevardul Magheru.

I.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#Theodor Paleologu reactie Daniel Barbu, #Cristian Preda reactie Daniel Barbu, #ministrul Culturii atacat Centru , #ministrul Culturii