Problemele de la Cultura - de la ministri incompatibili si greseli in CV, la declaratii scandaloase

Joi, 12 Decembrie 2013, ora 17:38
562 citiri
Problemele de la Cultura - de la ministri incompatibili si greseli in CV, la declaratii scandaloase

Premierul Victor Ponta promitea, imediat dupa ce a preluat sefia la Palatul Victoria, ca vom avea "cel mai cinstit guvern pe care l-a avut Romania dupa Revolutie".

De atunci, in cele doua Cabinete Ponta, pe la Palatul Victoria s-au perindat o multime de ministri cu probleme, iar portofoliul de la Cultura pare sa fi fost unul cu ghinion.

Liberalul Mircea Diaconu, gasit incompatibil, a parasit guvernul pe 29 iunie 2012. Diaconu a ocupat in acelasi timp functia de director de teatru si parlamentar, si in plus, din aceasta pozitie a acordat sotiei sale nota maxima in cadrul unui concurs organizat la Teatrul Nottara, desi aceasta nu intrunea conditiile cerute de fisa postului de regizor artistic.

Mircea Diaconu demisioneaza de la Ministerul Culturii - Hasotti, propus in locul sau

"Ma retrag din guvern, nu sunt dat afara de nimeni", declara Diaconu la acea vreme.

Puiu Hasotti, alt ministru cu greseli in CV

Scaunul ramas liber la Cultura a fost ocupat de Puiu Haosotti. Noul ministru al Culturii in Guvernul Ponta 1 a fost gasit cu greseli in CV. Astfel el scrisese ca a fost bursier "Fullbricht" la San Francisco State University in 1994. Numele corect al bursei este Fulbright.

Dupa alegerile parlamentare din decembrie 2012, Ponta a primit votul de incredere pentru noul Cabinet, iar portofoliul de la Cultura i-a revenit lui Daniel Constantin Barbu.

Cazul luneta

Liberalul a participat la evenimentul "Cafeneaua critica", organizat intr-un club din Centrul Vechi. La un moment dat, dezbaterea a fost intrerupta de cateva zeci de persoane, care au aruncat cu bani falsi in demnitar si l-au huiduit, cerandu-i demisia in contextul avizului dat proiectului Rosia Montana. Manifestantii au blocat, ulterior, masina in care se afla ministrul si au aruncat cu pietre in ea, spargandu-i luneta. Daniel Barbu nu a fost ranit, dar i-a catalogat pe manifestanti drept "niste neofascisti".

Ministrul Culturii, Daniel Barbu, atacat in Centrul Vechi. Ponta invoca anarhia

Daniel Barbu a fost protagonistul unui incident asemanator, la inceputul lunii septembrie. Atunci, ministrul a fost atacat cu rosii in fata Prefecturii Cluj, de mai multe persoane care s-au declarat impotriva proiectului Rosia Montana.

Barbu masoara banii pentru HIV in festivaluri

Acum, el a fost protagonistului unui nou scandal. Bolnavii cu HIV primesc prea multi bani, in comparatie cu programele culturale, crede ministrul Culturii, Daniel Barbu.

Demnitarul a declarat, la Craiova, ca se cutremura cand se gandeste cate festivaluri Shakespeare ar putea fi organizate daca nu ar exista programul national de prevenire si combatere a HIV. Cu aceste declaratii, a scandalizat societatea civila, care ii cere demisia si i-a solicitat sa ceara scuze de la cele 12.000 de persoane seropozitive din Romania.

Barbu, ca si plecat: PNL pregateste inlocuitor pentru Cultura - care sunt propunerile

Miercuri, presedintele PNL Crin Antonescu a sugerat ca ministrul Culturii, Daniel Barbu, sa-si dea demisia de onoare in urma declaratiilor controversate facute de acesta. Cererea sa a avut ecou joi, cand acesta a si demisionat, insa ramane inca in functie pana cand Ponta va avea propunerile de inlocuire pe care sa le trimita la pachet cu revocarea lui Barbu.

Iar pe piata zvonurilor se vehiculeaza deja mai multe nume. Printre liberalii care l-ar putea inlocui pe Daniel Barbu se afla deputatii Gigel Stirbu si Vlad Nistor.

Citeste si:
Cristian Tudor Popescu: "La acest congres, președintele PNL a fost reales: Klaus Iohannis"
Cristian Tudor Popescu: "La acest congres, președintele PNL a fost reales: Klaus Iohannis"
Cristian Tudor Popescu este de părere că după Congresul PNL desfășurat sâmbătă, 25 septembrie, adevăratul câștigător este Klaus Iohannis, care a fost „reales președinte PNL”....
Marcel Ciolacu, după Congresul PNL: "Nu a fost un festival al democraţiei, a fost un festival al COVID-ului"
Marcel Ciolacu, după Congresul PNL: "Nu a fost un festival al democraţiei, a fost un festival al COVID-ului"
Marcel Ciolacu a declarat despre Congresul PNL de sâmbătă, 25 septembrie, că „nu a fost un festival al democraţiei, a fost un festival al COVID-ului” şi că a asistat la o ruşine...
Sursa: Ziare.com
Comentarii