Tanarul urcat pe portbagajul lui Barbu: Luneta ministrului e insignifianta pentru problemele noastre

Vineri, 25 Octombrie 2013, ora 16:11
4046 citiri
Tanarul urcat pe portbagajul lui Barbu: Luneta ministrului e insignifianta pentru problemele noastre
Foto: Digi 24

Alexandru Alexe, unul dintre cei citati in cazul vandalizarii masinii ministrului Culturii, a declarat ca nu este vinovat si a explicat de ce se afla pe portbagajul masinii.

Acesta a fost citat, vineri, la Sectia 10 Politie pentru a da explicatii in legatura cu incidentul din Centrul Vechi al Capitalei, in care autoturismul demnitarului a fost vandalizat, iar luneta i-a fost sparta, potrivit Digi 24. Alexe se afla pe lista suspectilor in acest caz, alaturi de un alt membru al miscarii eco-civice, Claudiu Craciun.

Claudiu Craciun, audiat in dosarul vandalizarii masinii lui Barbu: A fost un flashmob

El a precizat la iesirea de la audieri ca nu este vinovat de ceea ce s-a intamplat si ca spera sa se ajunga la un deznodamant cat mai repede, sustinand ca, intr-adevar, s-a urcat pe masina ministrului, dar doar pentru a se apara.

"Sper sa ajungem la un deznodamant cat mai repede, dar nu imi fac iluzii vizavi de eventuala calmare a situatiei, chiar daca ancheta va avea un rezultat favorabil noua. Noi nu suntem vinovati, a fost doar un flash mob, noi am plecat din club pentru a-l lasa pe domnul Barbu in plata Domnului, iar prezenta mea pe portbagaj este explicata de faptul ca am fost prins intre doua masini. Am inceput sa bat in portbagaj pentru a atrage atentia ca sunt prins acolo", a explicat Alexe.

Ministrul Culturii, Daniel Barbu, atacat in Centrul Vechi. Ponta invoca anarhia

El a precizat ca abia apoi si-a dat seama ca nu putea fi auzit de sofer, pentru ca mai multe persoane bateau cu mainile in masina. Tanarul a adaugat ca este anchetat in continuare, dar nu urmarit penal, si ca este multumit de modul in care a decurs investigatia pana in acest moment. Alexe a mentionat ca a fost de acord sa i se ia amprentele, pentru a fi astfel exclus de pe lista suspectilor.

"Concluzia mea, dupa sapte pagini de declaratii si ore intregi de audieri, este ca miscarea eco-civica nu este impiedicata de acest incident, nu noi ne-am impiedicat in el, ci politicienii. Luneta domnului Barbu e insignifianta pentru problemele cu care ne confruntam. Continuam sa luptam pentru Rosia Montana si impotriva exploatarii gazelor de sist", a conchis Alexe.

Dosarul vandalizarii masinii lui Barbu: 12 persoane citate pentru audieri

Un total de 12 persoane au fost citate, pana in prezent, pentru a da declaratii in cazul vandalizarii masinii de serviciu a ministrului Culturii. Incidentul s-a petrecut pe 17 octombrie, in Centrul Istoric, unde Daniel Barbu participase la un eveniment in Club A.

#Alexandru Alexe masina ministru, #Alexandru Alexe citat ministrul Culturii, #masina Daniel Barbu Centru Vechi , #ministrul Culturii