Daniel Barbu: Vom trimite Parlamentului un Cod al patrimoniului

Joi, 17 Ianuarie 2013, ora 13:40
1341 citiri
Daniel Barbu: Vom trimite Parlamentului un Cod al patrimoniului

Ministerul Culturii va elabora un Cod al patrimoniului, ansamblu legislativ pe care il va transmite Parlamentului pana la finalul anului, a anuntat joi ministrul Daniel Barbu (PNL) intr-o intalnire cu senatorii din comisia de specialitate.

"Codul patrimoniului este un intreg pachet de legi, sunt trei legi majore care privesc patrimoniul monumental, cel mobil si cel imaterial si care credem noi, trebuie aduse impreuna si spre sfarsitul anului va vom trimite acest cod spre judecata (...) va vom propune un ansamblu legislativ proaspat", le-a spus ministrul senatorilor din comisia de cultura.

Barbu a mentionat ca o urgenta pentru minister este rediscutarea ordonantei privind managementul institutiilor de cultura deoarece forma actuala poate duce la o interpretare abuziva.

"Urgent pentru noi este rediscutarea pe fragmente a Ordonantei 189, cea care se refera la managementul institutiilor de cultura si care prin interpretarea ei, unii o considera abuziva si eu sunt inclinat sa ma numar printre ei, a facut ca un fost coleg la nostru si fost ministru sa treaca printr-o experineta amara.

Aceasta Ordonanta ridica obstacole in calea unei bune administrari a institutilor de cultura. Trebuie sa gasim forumla prin care teatrele, muzeele, isntitutiile din aceast arie sa fie administrate mai bine", a declarat el.

Ministrul Culturii a mai precizat ca va face in Parlament mai multe propuneri de modificare la legile audiovizualului, dreptului de autor, cinematografiei. "Pe Legea audiovizualului are si ministerul o pozitie deja formulata, am gasit-o, ea e foarte modesta, nu priveste schimbarea radicala a legii sau inlocuirea ei cu o noua forma legislativa.

Vom face aceasta propunere legislativa cat mai repede. La Legea drepturilor de autor avem deja facute observatii si propuneri de modificare. Avem si un proiect pentru completarea si modicarea Ordonantei 39, cea privitoare la cinematografie, este un domeniu extrem de sensibil, care solicita o reflectie in detaliu", a explicat Daniel Barbu.

Citeste si:
Senator PNL: „O spun foarte deschis. Noi suntem la mâna PSD în momentul de faţă”
Senator PNL: „O spun foarte deschis. Noi suntem la mâna PSD în momentul de faţă”
Senatorul PNL Virgil Guran a declarat duminică seara, într-o intervenție la Antena3, că liberalii sunt în momentul de față la mâna PSD. „Eu am spus-o înainte de congres, o spun foarte...
Anca Dragu spune că întâlnirea dintre Cioloş şi Ciucă nu va fi pentru negocieri. „Vrea să prezinte intenţiile pentru un guvern minoritar”
Anca Dragu spune că întâlnirea dintre Cioloş şi Ciucă nu va fi pentru negocieri. „Vrea să prezinte intenţiile pentru un guvern minoritar”
Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a transmis duminică, 24 octombrie, că întâlnirea care va avea loc, luni, între liderul USR, Dacian Cioloş, şi premierul desemnat, Nicolae Ciucă, nu va...
Sursa: rNews
Comentarii
imbacsitul
rank 5
Dar o lege care sa nu mai permita numirea pe criterii politice a