Noua lovitura pentru Daniel Barbu - a fost sanctionat pentru discriminare

Luni, 16 Decembrie 2013, ora 17:37
1715 citiri
Noua lovitura pentru Daniel Barbu - a fost sanctionat pentru discriminare
Foto: Evenimentul Zilei

Fostul ministru al Culturii, Daniel Barbu, a fost sanctionat cu avertisment de catre Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), in urma afirmatiilor scandaloase la adresa bolnavilor de HIV/SIDA.

Consiliul s-a autosesizat in cazul demnitarului, care a declarat, pe 8 decembrie, ca bugetul pentru prevenirea si combaterea infectarii cu HIV este prea mare si ca ar putea fi organizate mai multe festivaluri Shakespeare cu acesti bani, transmite Mediafax.

Astfel, Barbu a fost audiat, luni, de catre Colegiul director al CNCD, alaturi de un reprezentantu al Uniunii Nationale a Organizatiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA).

Declaratia cutremuratoare a lui Barbu: Prea multi bani pentru bolnavii de HIV-SIDA, puteam sa facem mai multe festivaluri

Fostul ministru a sutinut ca si-a asumat responsabilitatea pentru afirmatiile facute, si-a cerut scuze public si si-a dat demisia. La randul sau, reprezentantul UNOPA a aratat ca acestea sunt suficiente.

In urma audierilor, CNCD a stabilit ca Barbu este vinovat de discriminare, prin crearea unei atmosfere ostile, umilitoare si degradante la adresa bolnavilor de HIV/SIDA, sanctionandu-l cu un avertisment pe fostul ministru.

Daniel Barbu a demisionat din functia de ministru al Culturii

Daniel Barbu a demisionat, joia trecuta, de la conducerea Ministerului Culturii. Acesta a declarat, pe 8 decembrie, ca bugetul alocat prevenirii imbolnavirii cu HIV/SIDA este prea mare si ca s-ar putea face mult mai multe festivaluri Shakespeare cu acesti bani. El si-a cerut ulterior scuze, spunand ca a fost vorba despre "o comparatie nefericita".

Ponta il accepta pe Gigel Stirbu ca ministru al Culturii

In locul sau ar putea veni deputatul Gigel Sorinel Stirbu, propunerea PNL pentru functia de ministru al Culturii, cu care premierul Victor Ponta a anuntat, luni, ca este de acord.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Daniel Barbu discriminare, #Daniel Barbu sanctionat discriminare, #Daniel Barbu sanctionat CNCD , #stiri Daniel Barbu