Tariceanu trimite in lupta pentru Primaria Capitalei un fost ministru al lui Ponta, demis cu scandal

Duminica, 24 Aprilie 2016, ora 23:56
5947 citiri
Tariceanu trimite in lupta pentru Primaria Capitalei un fost ministru al lui Ponta, demis cu scandal

Senatorul Daniel Barbu a fost desemnat candidatul ALDE la Primaria Capitalei, a anuntat duminica seara copresedintele partidului Calin Popescu Tariceanu.

"Astazi dupa-amiaza am avut o reuniune cu conducerea ALDE si ceea ce era in laboratoare de o buna bucata de vreme (...) si anume profesorul universitar Daniel Barbu, senator, (...) este cel mai potrivit pentru a candida la Bucuresti", a spus Tariceanu, la Antena 3.

La nivelul ALDE a fost luata in calcul candidatura lui Calin Popescu Tariceanu la Primaria Capitalei. Chiar Tariceanu declara in 12 aprilie ca se gandeste foarte serios la aceasta posibilitate.

Pentru depunerea candidaturii, Daniel Barbu are nevoie de 17.803 semnaturi, reprezentand 1% din numarul alegatorilor din Bucuresti. Termenul pentru depunerea candidaturilor expira marti.

Barbu, demisie cu scandal dupa ce s-a declarat socat ca bolnavii de SIDA primesc jumatate din cat era bugetul Ministerului Culturii

Daniel Barbu are 58 de ani si este senator de Bucuresti din partea PNL. El a fost ministru al Culturii in perioada 21 decembrie 2012 - 12 decembrie 2013.

In 12 decembrie 2013, Daniel Barbu, pe atunci membru PNL, a demisionat din functia de ministru al Culturii, la solicitarea liderului de la acea vreme al partidului, Crin Antonescu, dupa ce acesta a facut o declaratie controversata in privinta banilor alocati pentru programul de prevenire si combatere HIV/SIDA.

La finalul participarii la o manifestare la Teatrul National din Craiova, Barbu a raspuns mai multor intrebari venite din randul celor prezenti in sala de spectacole.

Declaratia cutremuratoare a lui Barbu: Prea multi bani pentru bolnavii de HIV-SIDA, puteam sa facem mai multe festivaluri

Unul dintre raspunsurile ministrului a fost: "La dezbaterile pe bugetul 2014, m-a frapat, m-a cutremurat cu adevarat urmatorul lucru. Credeti-ma, nu vreau sa par cinic in fata dumneavoastra, cu tot respectul pentru respectiva categorie de concetateni ai nostri. Bugetul, programul national pentru prevenirea si tratarea HIV/SIDA este jumatate ca buget din toate programele Ministerului Culturii.

Deci, ai Ministerul Culturii si programul national de combatere si tratament HIV/SIDA. Jumatate. Unu la doi. Dupa parerea mea, nu suntem in Africa de Sud. Nu sunt milioane de concetateni afectati de acest hidos flagel al epocii noastre. Personal, nu inteleg. Am fost cutremurat cand mi-am dat seama cate Festivaluri Shakespeare sau cat de amplu am putea face evenimentul, Festivalul Shakespeare de la Craiova, daca nu am avea acel program sau daca acel program ar fi la jumatate".

Noua lovitura pentru Daniel Barbu - a fost sanctionat pentru discriminare

Daniel Barbu a demisionat din functia de ministru al Culturii

Citeste si:
Marcel Ciolacu susține că PSD nu dorește să intre la guvernare, dar adaugă că e nevoie de „un guvern stabil, nu unul minoritar”
Marcel Ciolacu susține că PSD nu dorește să intre la guvernare, dar adaugă că e nevoie de „un guvern stabil, nu unul minoritar”
Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat luni, 25 octombrie, la sediul central al partidului, că nu se pune problema în acest moment ca PSD să intre la guvernare şi nici nu au existat discuţii...
PNL și PSD, două fețe ale aceleiași medalii
PNL și PSD, două fețe ale aceleiași medalii
“Ce blestem o fi pe poporul ăsta de a ajuns să aleagă între doi foști comuniști?”, întreba retoric Traian Băsescu, la alegerile prezidențiale din 2004, în confruntarea finală cu...
Sursa: NEWS.RO
Comentarii