Fotbalistul care a debutat pentru România în această toamnă a fost convocat de Mancini la naționala Italiei

Sambata, 17 Decembrie 2022, ora 12:51
3467 citiri
Fotbalistul care a debutat pentru România în această toamnă a fost convocat de Mancini la naționala Italiei
Daniel Boloca. Foto: FRF

Daniel Boloca, fotbalistul lui Frosinone, a fost chemat de patru ori la naționala României de Edi Iordănescu, dar a jucat doar 6 minute, în meciul amical cu Slovenia.

Acum, jucătorul român a fost convocat de Roberto Mancini pentru un stagiu de pregătire cu naționala Italiei.

Daniel Boloca are 23 de ani, este născut în Italia din părinți români și poate juca pentru ambele reprezentative.

Ziariștii italieni îl ridică în slăvi pe fotbalistul lui Frosinone.

"În urmă cu trei ani era șomer în Serie D, acum Mancini se luptă cu România pentru el. Joacă la Frosinone și este Brozovic din Serie B. Povestea unui talent aruncat, maltratat și apoi ieșit la suprafață”.

Din România încep să-l sune insistent, băiatul trage însă de timp pentru că visează la convocarea lui Mancini, dar telefonul întârzie să apară. Între timp, federația din România îi bate la ușă și iată-ne ajunși la meciul din Liga Națiunilor cu Bosnia.

Un minut de joc ar fi fost de ajuns și Daniel ar fi trebuit să renunțe definitiv la Italia. În schimb, a rămas pe bancă, debutând două luni mai târziu, împotriva Sloveniei. Într-un amical, totuși.

Iar regulile sunt clare: contează doar meciurile din competițiile oficiale. Astfel, Boloca rămâne pe "piață". Mancini nu mai ezită și îl cheamă pentru stagiul de sfârșit de an. Da, acum România pare foarte departe", scrie Gazzetta dello sport.

Daniel Boloca nu ar mai fi putut să ajungă la naționala Italiei dacă ar fi jucat un meci oficial pentru România.

Meciul cu Slovenia, cel în care a debutat pentru naționala lui Edi Iordănescu, nu a făcut parte din programul FIFA, fiind o partidă amicală, și astfel Boloca este eligibil să joace pentru altă reprezentativă.

#Daniel Boloca, #nationala Romaniei, #Roberto Mancini, #nationala Italiei , #nationala