Ministrul Culturii, despre prezenta lui Adrian Severin la Ateneu: Face parte din istoria acestei tari. Voiati sa stea pe scari?

Luni, 14 Ianuarie 2019, ora 22:14
9145 citiri
Ministrul Culturii, despre prezenta lui Adrian Severin la Ateneu: Face parte din istoria acestei tari. Voiati sa stea pe scari?
Foto: Arhiva Hepta.ro

Ministrul Culturii, Daniel Breaz, nu vede nicio problema in prezenta fostului eurodeputat Adrian Severin, condamnat penal pentru o fapta savarsita ca membru al Parlamentului European, la ceremonia de la Ateneul Roman dedicata preluarii presedintiei rotative a UE.

A fost un eveniment la care liderii europeni prezenti - Donald Tusk (Consiliul European), Antonio Tajani (Parlamentul European), Jean Claude Juncker (Comisia Europeana) - au vorbit despre respectarea statului de drept, a valorilor europene si combaterea coruptiei, iar Adrian Severin a ocupat un loc in spatele lojei oficiale.

Daniel Breaz a declarat, luni seara, la Digi24, ca la eveniment au fost invitati "toti cei care de-a lungul timpului au contribuit ca Romania sa fie membru UE" iar Adrian Severin "face parte din istoria acestei tari".

"Au fost explicatii foarte clare, toti cei care de-a lungul timpului au contribuit ca Romania sa fie membru UE au fost invitati. Toti au fost invitati in sala, au avut locuri in anumite zone din sala, fiecare a avut un anumit loc.

Adrian Severin face parte din istoria acestei tari, a fost unul din oamenii care ne-a reprezentat in foruri si a avut un aport mare. Vreti sa vad de ce Severin s-a asezat pe locul respectiv? Exact acest lucru a fost extrem de important?", a declarat ministrul Culturii.

Daniel Breaz nu considera un lucru rau faptul ca Severin a stat in spetele lojei oficiale intreband, ironic, "voiati sa stea pe scari?"

"A stat pe un scaun in sala, intr-o loja, ca multi alti invitati. Cum sa fie o scapare? A stat pe scena? A venit, a fost invitat in sala, a fost acolo un loc unde dansul s-a asezat, au fost anumite sectoare pentru anumite persoane. Ce a fost rau ca domnul Adrian Severin a stat in pozitia respectiva in sala?

Voiati sa stea pe scari? Ce a fost gresit ca a stat in spatele lojei oficiale?", a comentat Daniel Breaz, ministrul Culturii.

La ceremonia de la Ateneul Roman dedicata preluarii presedintiei rotative a UE s-au mai aflat si Adrian Nastase, condamnat in doua dosare de coruptie, Zambaccian si Trofeul Calitatii, la o pedeapsa totala de 4 ani si 6 luni, precum si fostul subcomisar Titi Sultan - fost asistent universitar la Academia de Politie, arestat in 2004 intr-un dosar de coruptie.

Totodata, in sala Ateneului au fost mai multi politicieni implicati in dosare in penale:

Calin Popescu Tariceanu, presedintele Senatului, acuzat de marturie mincinoasa, achitat in faza de fond. Dosarul este in faza de apel la completul de 5 judecatori de la Inalta Curte.

Victor Ponta, fost premier, acuzat de complicitate la evaziune fiscala si spalarea banilor in dosarul "Turceni-Rovinari", achitat in faza de fond. Dosarul este in faza de apel la completul de 5 judecatori de la Inalta Curte.

Petre Roman, fost premier, acuzat de crime impotriva umanitatii in Dosarul Mineriada. Cazul este in faza de fond la Inalta Curte.

Sevil Shhaideh, fost vicepremier, judecata in Dosarul Belina pentru abuz in serviciu. Cazul este pe rolul Tribunalului Bucuresti.

Adrian Gadea, fost presedinte al CJ Teleorman, judecat pentru complicitate la abuz in serviciu in Dosarul Belina. Cazul este pe rolul Tribunalului Bucuresti.

Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
#Adrian Severin Ateneu, #Ministrul Culturii Adrian Severin , #ministrul Culturii