Breaz spune ca slujbele religioase de la ceremoniile de incepere a noului an scolar nu sunt obligatorii

Luni, 09 Septembrie 2019, ora 13:05
3139 citiri
Breaz spune ca slujbele religioase de la ceremoniile de incepere a noului an scolar nu sunt obligatorii

Ministrul interimar al Educatiei, Valer-Daniel Breaz, a afirmat luni ca slujbele religioase oficiate la ceremoniile de incepere a noului an scolar nu sunt obligatorii, ramanand la latitudinea unitatilor de invatamant daca invita sau nu un preot pentru acest lucru.

"Nu putem sa spunem ca aceasta slujba este ilegala. Nu este obligatorie. Daca cei din unitatea respectiva de invatamant considera, doresc sa cheme un preot pentru a tine o slujba, nu este absolut nimic ilegal. Nu este obligatoriu. Daca era ceva obligatoriu se impunea si aveam alte discutii, era discutabil. Dar, aici, fiecare scoala, fiecare director, fiecare consiliu de administratie al scolii poate sa invite, daca doreste, un preot pentru o slujba.

Ati vazut vreo reactie negativa din partea parintilor, astazi? Nu am vazut nicio reactie negativa. Conducerea scolii decide daca invita sau nu un preot la deschiderea anului pentru a tine o slujba. Inca o data: nimeni nu obliga prezenta unui preot in scoli la deschiderea anului scolar", a declarat Breaz, care a participat la ceremonia de deschidere a noului an de invatamant la Scoala gimnaziala nr. 79 din Bucuresti.

Ministrul interimar al Educatiei a dat asigurari ca elevii din clasele terminale, a VIII-a sau a XII-a, nu vor mai avea surpriza unor modificari legislative pe parcursul acestui an scolar.

"Nu. Nu, nu. Cu siguranta, nu. Doar le doresc succes, sa se pregateasca, sa fie sarguinciosi, sa invete si vor avea de castigat", a spus ministrul.

Intrebat despre o fotografie dintr-un auxiliar pentru clasa a VII-a, care circula pe internet, in care elevii ar fi pusi sa ghiceasca in ce zodie a fost Mircea cel Batran, ministrul a raspuns:

"Sincer, nu am vazut si nu vreau sa comentez acel manual. Daca as fi vazut as fi avut un punct de vedere. Dar pana la urma este o captura pe internet. Sa nu fie un fake news. Inca o data va spun: nu am vazut manualul, dar e o captura pe internet. O sa ma uit.

O sa cer acele manuale si o sa cer sa vad daca intr-adevar exista asa ceva in interiorul manualului. Manualele, chiar daca nu au fost tiparite pentru clasele a VI-a si a VII-a in integralitate, manualele respective se gasesc in format electronic pe site-ul ministerului. O sa consult si chiar o sa cer sa vedem daca exista asa ceva".

Vezi si

Citeste si:
Cum a ajuns președintele Klaus Iohannis de la discursul obsesiv anti-PSD la a arunca PNL în brațele social-democraților
Cum a ajuns președintele Klaus Iohannis de la discursul obsesiv anti-PSD la a arunca PNL în brațele social-democraților
După ce în ultimii doi ani președintele Klaus Iohannis a lansat atacuri din ce în ce mai acide la adresa PSD, iar anul trecut spunea despre partidul condus de Marcel Ciolacu că este...
Reglare de conturi la vârful PSD Iași. Președintele organizației îl acuză pe fostul secretar general că l-a agresat
Reglare de conturi la vârful PSD Iași. Președintele organizației îl acuză pe fostul secretar general că l-a agresat
Reglări de conturi la vârful PSD Iași. Preşedintele Maricel Popa îl acuză pe Vasile Cîtea că l-ar fi strâns de gât, obţinând schimbarea acestuia din funcţia de secretar general al...
Sursa: AGERPRES