Buda (PDL): Fiind absolvent al Facultatii de Zootehnie, il inteleg mai bine pe Ponta

Miercuri, 18 Aprilie 2012, ora 17:00
2204 citiri
Buda (PDL): Fiind absolvent al Facultatii de Zootehnie, il inteleg mai bine pe Ponta
Foto: Arhiva

Presedintele Comisiei juridice a Camerei, Daniel Buda, sustine ca faptul ca este absolvent al unor institutii de prestigiu din Cluj, respectiv Facultatea de Zootehnie, pe langa cea de Drept, il ajuta sa il inteleaga tot mai bine pe liderul PSD, Victor Ponta.

Conform unui comunicat remis, miercuri, presei, Daniel Buda considera ca presedintele PSD, Victor Ponta, fie sufera de pierderi sporadice de memorie, fie inca nu si-a revenit dupa excursia exotica din Dubai, atunci cand face afirmatii cu caracter denigrator in ceea ce priveste desfasurarea procesului legislativ din Parlament.

"Ii amintesc domnului Ponta ca atat timp cat el si colegii lui de partid se bucura de toate privilegiile statutului de parlamentar, fiind intr-o permanenta greva de lux, parlamentarii PDL fac toate eforturile astfel incat sa asigure buna functionalitate a sistemului legislativ. Referitor la proiectul de lege privind alegerea senatorilor si deputatilor prin vot majoritar, intr-un singur tur, in calitate de presedinte al Comisiei juridice, de disciplina si imunitati din Camera Deputatilor, am convocat in nenumarate randuri Comisia juridica de la Senat condusa de USL, avand pe ordinea de zi acest proiect, insa acestia au refuzat sa vina, dezbaterile fiind imposibile din cauza lipsei cvorumului, generata de absentele nejustificate ale deputatilor PNL, PSD, PC. Asadar, aceasta responsabilitate de nediscutare a proiectului legislativ va apartine in totalitate domnule Ponta!", adauga Buda.

El sustine ca demersul si acuzatiile politicianiste ale lui Victor Ponta nu au nicio argumentatie legala si nu reprezinta nimic altceva decat "un joc ieftin de imagine si o abatere a opiniei publice de la propria incompetenta si iresponsabilitate de a-si indeplini angajamenetele asumate in fata celor care le-au acordat votul".

"Ma bucura preocuparea domnului Ponta de a se implica in procesul legislativ acum, in an electoral, insa i-as recomanda sa nu abordeze proiectele legislative atat de importante cu superfiacialitate si iresponsabilitate si sa faca un minim efort sa participe la dezbaterile din Parlament. Iar faptul ca sunt absolvent al unor institutii de prestigiu din judetul Cluj, respectiv al Facultatii de Zootehnie, pe langa cea de Drept, ma ajuta sa il inteleg tot mai bine", incheie Daniel Buda.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, marti, la inceputul sedintei comune a senatorilor USL, ca solicita parlamentarilor opozitiei introducerea in dezbaterea Senatului, cat mai urgent, a proiectului de lege privind alegerea senatorilor si deputatilor prin vot majoritar, intr-un singur tur.

Liderul senatorilor liberali, Puiu Hasotti, a intervenit in timpul discursului lui Victor Ponta, amintindu-i acestuia ca proiectul a fost depus anul trecut, ceea ce inseamna ca a trecut tacit.

Ponta i-a raspuns: "Nu a trecut tacit. Asa ar fi trebuit, dar avem la Camera Deputatilor, la Comisia juridica, un zootehnist, care asteapta intotdeauna anul agricol si nu v-a trimis - impotriva regulamentelor Camerelor - proiectul, motiv pentru care sper sa puteti dumneavoastra sa intrati in posesia sa, eventual sa il semnam inca o data si sa il trecem de Senat cu aprobarea noastra si probabil si a altor senatori".

In ultima saptamana, Victor Ponta s-a referit de mai multe ori la faptul ca presedintele Comisiei juridice a Camerei, Daniel Buda, este zootehnist.

#Buda facultate zootehnie Ponta, #Daniel Buda zootehnist Ponta, #Daniel Buda facultati absolvite , #deputat