Comisia Juridica a demarat dezbaterile pe revizuirea Constitutiei

Marti, 20 Martie 2012, ora 20:34
1518 citiri
Comisia Juridica a demarat dezbaterile pe revizuirea Constitutiei

Asa cum a anuntat, presedintele Comisiei Juridice din Camera Deputatilor, Daniel Buda (PDL), a initiat, marti, dezbaterile pe tema proiectului de revizuire a Constitutiei remis anul trecut Parlamentului de Administratia Prezidentiala.

Lucrarile au inceput in absenta USL, asa cum au anuntasera deja liderii Opozitiei.

PDL incepe dezbaterile privind revizuirea Constitutiei - revine USL in Parlament?

In schimb, la dezbatere au participat consilierul prezidential Stefan Deaconu, din partea Administratiei Prezidentiale, si judecatoarea Mona Pivniceru, din partea CSM.

De asemenea, ministrul pentru relatia cu parlamentul, Valentin Iliescu, a declarat ca la sedinta de luni a coalitiei va fi adoptat un punct comun de vedere asupra proiectului, iar in sedinta de marti a Guvernului va fi desemnata o persoana care sa participe la dezbaterile saptamanale pe subiectul revizuirii Constitutiei.

Deputatul Daniel Buda a mai precizat ca la finalizarea dezbaterilor Comisia Juridica va adopta un raport, iar acesta va fi supus votului in plenul Camerei Deputatilor, la fel ca in cazul celorlalte legi, urmand ca ulterior sa mearga pentru dezbatere si vot la Senat. El a mai explicat ca daca vor exista diferente majore intre varianta adoptata la Camera si cea de la Senat se va proceda la mediere, conform Constitutiei.

Lucrarile comisiei au continuat cu dezbaterile generale.

Liderul PDL Emil Boc a anuntat luni ca partidul sau va sustine revizuirea Constitutiei si organizarea referendumului de validare pe 10 iunie, data alegerilor locale, cu scopul final ca alegerile parlamentare din toamna sa se organizeze conform noului cadru constitutional.

Citeste si:
Cine sunt cei șapte doctori din Guvernul Ciucă. Miniștrii cu cele mai stufoase CV-uri
Cine sunt cei șapte doctori din Guvernul Ciucă. Miniștrii cu cele mai stufoase CV-uri
Încă 7 miniştri mai au diplome de doctori, în afara premierului Nicolae Ciucă: Bogdan Aurescu, Cătălin Predoiu, Alexandru Rafila, Virgil Popescu, Lucian Bode, Vasile Dîncu şi Sorin...
George Simion intervine în greva STB. Liderul AUR anunță întâlniri cu greviștii VIDEO
George Simion intervine în greva STB. Liderul AUR anunță întâlniri cu greviștii VIDEO
Copreședintele AUR, George Simion, a anunțat că se va întâlni marți, 25 ianuarie, cu greviștii de la STB. Acesta susține că, în calitate de deputat de București, are ”datoria” să...