Daniel Buda, celor din USL: Nu este nicio diferenta intre nazisti si dumneavoastra

Marti, 03 Iulie 2012, ora 19:28
2522 citiri
Daniel Buda, celor din USL: Nu este nicio diferenta intre nazisti si dumneavoastra
Foto: Arhiva

Deputatul PDL Daniel Buda a declarat, marti, in plenul Parlamentului ca revocarea Avocatului Poporului, Gheorghe Iancu, este o lovitura de stat si ca USL doreste desfiintarea unor institutii ale statului deoarece stau in cale Guvernului condus de Victor Ponta, lucruri pe care le-au facut si nazistii.

"Asistam la o lovitura de stat, o lovitura de stat prin care domniile voastre nu faceti altceva decat sa desfiintati institutiile care va stau in cale. Este pentru prima data in Romania democratica de dupa '89 cand asistam la o desfiintare a unei institutii pentru simplul fapt ca nu gandeste la fel cum ganditi dumneavoastra", a spus Buda.

Buda a facut o paralela intre cazul de plagiat al premierului si desfiintarea unor institutii ale statului, in opinia sa acest lucru fiind "din vremea nazistilor".

"In momentul in care vine o comisie si iti constata ca tu, doctor in drept, ai copiat 85 de pagini, cu punct si cu virgula (...) vii si spui ca acea comisie nu este buna, acea comisie trebuie s-o desfiintam si evident ca asa faceau si nazistii in vremurile lor (...) nu este nicio diferenta intre nazisti si dumneavoastra, in felul in care dvs. desfiintati insititutii ale statului, asa cum este Avocatul Poporului, nu faceti altceva decat sa va apropiati de acele vremuri", a spus Buda.

Cat despre colegii sai din USL, Buda i-a acuzat ca fac abuz de putere si se abat foarte mult de la democratie.

"Oameni buni, ce fel de Romanie vreti sa construti voi? Ce fel de Romanie vrem sa construim noi astazi? O Romania bazata pe minciuna, o Romanie bazata pe desfiintarea institutiilor statului care va stau in cale, credeti ca aceasta este democratia, stimati colegi? Ma indoiesc ca cei care v-au ales in Parlamentul Romaniei sunt de acord cu dvs., ma indoiesc ca atunci cand mergeti acasa aveti posibilitatea si aveti capacitatea sa va uitati in ochii celor care au votat sa veniti in Parlamentul Romaniei si anume sa desfiintati institutii, sa revocati oameni pentru presupuse fapte pe care nu le-au savarsit", a spus acesta.

Pe parcursul discursului sau, Daniel Buda, a fost interupt de mai multe ori de parlamentarii Uniunii, care l-au huiduit.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Daniel Buda lovitura de stat , #deputat