Avertismentul lui Buda pentru USL: Poate genera prejudicii serioase Romaniei

Joi, 17 Ianuarie 2013, ora 21:15
2038 citiri
Avertismentul lui Buda pentru USL: Poate genera prejudicii serioase Romaniei
Foto: Arhiva

Presedintele PDL Cluj, Daniel Buda, afirma ca intentia reprezentantilor USL de a modifica statutul senatorilor si deputatilor privind imunitatea parlamentara poate genera prejudicii serioase Romaniei in spatiul european.

"Atrag atentia reprezentantilor USL, cu privire la intentia de modificare a statutului senatorilor si deputatilor care vizeaza imunitatea parlamentara, ca acest aspect poate genera prejudicii serioase Romaniei in spatiul european. A

ceste modificari preconizate a fi aprobate ar crea un statut privilegiat parlamentarilor comparativ cu cel al cetatenilor de rand. Desi, in mod normal, imunitatea parlamentara ar trebui restransa, membrii USL, traumatizati fiind probabil de evenimentele petrecute in mandatul anterior, se gandesc acum la diverse modalitati de obstructionare a Justitiei", sustine, intr-un comunicat de presa transmis joi, Daniel Buda.

Liderul PDL Cluj afirma ca rolul parlamentarilor este acela de a face legi, iar conferirea unor atributii juridice acestora "ar insemna practic o interferenta cu puterea judecatoreasca".

"Parlamentarii USL ar trebui sa inteleaga faptul ca Justitia trebuie sa fie lasata libera si independenta si nu tinuta in lesa politicienilor. Le solicit celor doi presedinti ai Parlamentului sa isi acorde mai mult timp studiului separatiei puterilor in stat si sa nu transforme Romania intr-un stat bananier in care separatia puterilor in stat sa fie o utopie (...).

Sa nu uite faptul ca toate aceste imixtiuni ale politicului in justitie vor cantari greu la raportul pe Justitie, insa se pare ca reprezentantilor USL nu le pasa de imaginea statului nostru pe plan european", spune Buda.

Chestorul Senatului Ioan Chelaru a declarat, miercuri, ca plenul Parlamentului ar urma sa fie convocat in sesiune extraordinara pentru martea viitoare in vederea modificarii Statutului parlamentarilor, a aprobarii bugetului Legislativului si discutarea ordonantei privind indexarea pensiilor.

Proiectul de modificare a Statutului senatorilor si deputatilor contine o propunere prin care se solicita Parchetului sa noteze in cererea de retinere, arestare sau perchezitie a unui ales motivele concrete care justifica aceasta masura si sa nu mai trimita, ca pana acum, dosarul integral.

"Cererea de retinere, arestare sau perchezitie a parlamentarului trebuie sa contina temeiul legal si motivele concrete in cazul respectiv care justifica masura solicitata. Cererea este insotita de probele considerate relevante si puse la dispozitie de catre Parchet, care stau la baza motivelor invocate", se stipuleaza in textul propunerii de modificare a Statutului parlamentarilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Buda critica statul parlamentari, #USL modificare statut parlamentari , #PDL