Buda: Antonescu, numit la comisia de revizuire a Constitutiei ca sa-si sape singur groapa

Miercuri, 06 Februarie 2013, ora 14:33
2622 citiri
Buda: Antonescu, numit la comisia de revizuire a Constitutiei ca sa-si sape singur groapa
Foto:citynews.ro

Presedintele PDL Cluj, Daniel Buda, ii cere premierului Victor Ponta sa nu il numeasca pe Crin Antonescu presedinte al Comisiei de revizuire a Constitutiei, pentru ca nu are nicio competenta profesionala in domeniu, singura motivatie a acestei numiri fiind ca liderul PNL "sa-si sape singur groapa".

Daniel Buda ii cere premierului Victor Ponta sa nu il numeasca pe Crin Antonescu in fruntea comisiei de revizuire a Constitutiei, pe motiv ca acesta nu are nicio competenta profesionala si nu este pregatit pentru o astfel de functie.

Liderul PDL Cluj a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca, in conditiile in care Constitutia este cea mai importanta lege, in fruntea comisiei de revizuire trebuie sa fie un jurist.

"Cer public lui Victor Ponta sa nu il numeasca pe Crin Antonescu presedinte al Comisiei de revizuire a Constitutiei, pentru ca nu are nicio competenta profesionala in acest sens. Ii cer si lui Crin Antonescu sa nu accepte functia de presedinte al acestei comisii. Este o comisie tehnica, nu o poti coordona daca nu ai cunostinte juridice, o experienta in domeniul juridicului. Crin Antonescu nu este potrivit pentru a conduce aceasta comisie, pentru ca nu are niciun bagaj informational care sa ii permita sa gestioneze comisia. Antonescu este departe de a fi omul pregatit profesional sa faca acest lucru. In conditiile in care Constitutia e cea mai importanta lege, trebuie sa beneficieze de expertiza juristilor, iar in fruntea comisiei de revizuire trebuie sa fie un jurist. Ii cunosc pe juristii USL, au experienta si au capacitatea sa coordoneze aceasta comisie", a spus Buda.

El a adaugat ca nu intelege de ce Victor Ponta vrea ca Antonescu sa fie in fruntea Comisiei de revizuire a Constitutiei, "decat daca doreste sa il puna sa isi sape singur groapa".

"Pot spune ca la felul cum se prezinta situatia revizuirii Constitutiei, iar Ponta vrea o restrangere a atributiilor presedintelui tarii, cred ca aceasta este motivatia numirii lui Antonescu in fruntea comisiei, sa il puna sa isi faca singur o lege cu atributii restranse, in eventualitatea in care va ajunge presedinte", a afirmat Daniel Buda

"Fac apel la cei de la USL sa nu trateze Constitutia ca fiind doar a USL, ci trebuie sa reflecte nevoile societatii romanesti din acest moment", a subliniat liderul PDL Cluj.

Acesta a afirmat ca in perioada urmatoare PDL va prezenta public un document in care va sustine modificarile proprii la Constitutie, printre care se numara Parlament unicameral si un numar redus de parlamentari, de 300.

Premierul Victor Ponta declara, marti, ca sustine ideea ca presedintele PNL, Crin Antonescu, sa coordoneze comisia parlamentara pentru revizuirea Constitutiei, precizand ca acesta poate acoperi "politic" aceasta dezbatere, atat ca presedinte al Senatului, cat si ca viitor candidat la prezidentiale.

La randul sau, Crin Antonescu afirma ca in ceea ce priveste conducerea unei comisii de revizuire a Constitutiei, faptul ca nu este jurist este "o falsa problema", precizand ca revizuirea Legii fundamentale este "o lucrare politica" si nu un act notarial.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Daniel Buda Antonescu comisie, #Antonescu presedinte comisie Constitutie , #PDL