Daniel Buda cere demisiile lui Ponta si Solomon din Parlament

Miercuri, 25 Aprilie 2012, ora 21:28
2278 citiri
Daniel Buda cere demisiile lui Ponta si Solomon din Parlament
Foto: romanialibera.ro

Presedintele Comisiei Juridice de disciplina si imunitati din cadrul Camerei Deputatilor, deputatul Daniel Buda, a solicitat public demisia presedintelui PSD, Victor Ponta, si a deputatului social democrat Adrian Solomon din Parlamentul Romaniei.

Daniel Buda a condamnat declaratiile membrilor USL, Adrian Solomon si Victor Ponta, referitoare la amenintarile adresate premierului Romaniei, Mihai Razvan Ungureanu si parlamentarilor din forul legislativ, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com de catre deputatul PDL.

Acesta a afirmat ca "declaratiile iresponsabile ale celor doi membri ai USL, Adrian Solomon si Victor Ponta, care tin sa se evidentieze prin amenintari fara precedent, nu reprezinta decat nou episod trist din viata politicii romanesti promovat de aceasta formatiuniune socialista, dupa exemplul Dan Sova, contrare spiritului democratic si european.

Prin acest tip de discurs politic, membrii USL dau dovada pe de o parte de imaturitate si infantilism politic, iar pe de alta parte este evident faptul ca greva de lux in care sunt de mai bine de doua luni le-a afectat iremediabil capacitatea de a se raporta la societatea romaneasca in conformitate cu principiile statului de drept, apeland la abordari politice caracteristice perioadei comuniste".

Totodata, Daniel Buda si-a exprimat dezamagirea, condamnand comportamentul "antieuropean si antidemocratic promovat de membrii USL", solicitandu-le public demisia celori doia social democrati.

"Le solicit public demisia domnilor Ponta si Solomon care trateaza in aceasta maniera institutiile statului si isi permit sa profereze atacuri virulente la viata demnitarilor tarii. (...) Parlamentari de acest gen nu ne fac cinste si am ferma convingere ca aceste derapaje incomensurabile nu vor ramane nesanctionate de catre cetatenii acestei tarii.

Este inacceptabil ca astazi, in noul context european, sa asistam la astfel de abordari politice generate de oameni politici tineri pe care Romania ar trebui sa se bazeze, in fapt cei care se pretindeau a fi promotorii modernizarii si reformarii clasei politice. Nesanctionarea acestor politiceni de genul Victor Ponta, Adrian Solomon, Dan Sova, care nu au capacitate de a respecta institutiile statului si fac declaratii prin care atenteaza la siguranta si integritatea fizica a reprezentantilor statului, creeaza un grav precedent pentru statul de drept si democratia romaneasca", mai spune presedintele Comisiei Juridice de disciplina si imunitati.

Citește și:
Răspunsul lui Bogdan Aurescu pentru Moscova: ”Limba moldovenească este o construcție artificială creată de Uniunea Sovietică”
Răspunsul lui Bogdan Aurescu pentru Moscova: ”Limba moldovenească este o construcție artificială creată de Uniunea Sovietică”
Ministrul Afacerilor Externe a declarat luni, 20 martie, că limba moldovenească nu există, fiind doar o construcție artificială creată de Uniunea Sovietică. ”Această așa-numită limbă...
Ministrul Muncii, despre creșterea vârstei de pensionare: ”Nu trebuie să punem carul înaintea boilor”
Ministrul Muncii, despre creșterea vârstei de pensionare: ”Nu trebuie să punem carul înaintea boilor”
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat luni, 20 martie, că nu susține sub nicio formă majorarea vârstei de pensionare peste 65 de ani. Ministrul a subliniat că autorităţile din...
#Daniel Buda demisie Ponta, #Daniel Buda demisie Adrian Solomon, #Ponta cerere demisie Parlament, #Adrian Solomon cerere demisie Parlament, #Adrian Solomon amenintari Ungureanu , #PDL