Atac al unui lider PNL la Ciolos: A avut agenda dubla, a mentinut oameni ai PSD in functii guvernamentale cheie

Duminica, 13 Ianuarie 2019, ora 14:18
5472 citiri
Atac al unui lider PNL la Ciolos: A avut agenda dubla, a mentinut oameni ai PSD in functii guvernamentale cheie
Foto: Facebook/ Daniel Buda

Europarlamentarul PNL Daniel Buda, presedinte al PNL Cluj, l-a acuzat pe Dacian Ciolos ca a avut o agenda dubla in perioada cat a fost premier al Romaniei, in conditiile in care a mentinut oameni ai PSD in functii guvernamentale cheie, desi liberalii i-au oferit toate functiile, mai putin pe cea de presedinte.

Intrebat, duminica, intr-o conferinta de presa, la Cluj-Napoca, in ce conditii candidatura anuntata a lui Dacian Ciolos la Parlamentul European va incurca PNL, Daniel Buda a spus ca nu este preocupat de noul partid al lui Dacian Ciolos si nici cine sta in spatele acestuia.

"Fiecare in viata asta cum isi asterne asa doarme. Mi-as fi dorit mult ca Dacian Ciolos sa fi fost membru al PNL, i s-au oferit toate functiile mai putin cea de presedinte, care trebuia sa fie rezultatul poporului liberal. A avut posibilitatea de a veni in interiorul PNL, partid care i-a dat toate functiile numite pe care le-a avut, ca nu a avut niciuna castigata in urma unui scrutin electoral - secretar de stat in Ministerul Agricuturii, ministru al Agriculturii, comisar european.

PNL l-a sustinut si pentru functia de premier, afland azi ca avea o agenda dubla, ca se bucura de sustinerea PSD, oferindu-le facilitati in structurile guvernamentale, vom vorbi cum au fost mentinuti oameni ai PSD de domnul Ciolos in functii guvernamentale cheie de decizie. (...) Daca azi vine si spune ca are experienta la nivel european si candideaza la europarlamentare, sa nu uite ca aceasta i-a dat-o PNL, nu altcineva", a spus Buda.

Acesta a subliniat ca si-ar fi dorit ca in declaratiile publice facute, Dacian Ciolos sa spuna ca il sustine pe Klaus Iohannis la functia de presedinte al Romaniei.

"Mi-as fi dorit ca Dacian Ciolos, exponentul unei noi generatii de politicieni, sa fie alaturi de partea buna a lucrurilor, stiind ca orice divizare a dreptei poate crea dificultati in ceea ce inseamna castigarea presedintiei. Klaus Iohannis va fi presedintele Romaniei cu sau fara Dacian Ciolos, pentru ca are in spate PNL. Nu pot sa nu fiu suparat si mahnit de atitudinea lui Dacian Ciolos", a mai spus eurodeputatul PNL.

Daniel Buda a afirmat ca vrea sa creada ca electoratul PNL, pe de-o parte, este matur si stabil si ca toti cetatenii de buna credinta "au vazut ca PNL este singurul care conteaza la nivel european si s-a batut pentru stabilitatea Romaniei".

"Nu m-a preocupat cine sta in spatele lui Dacian Ciolos. Care este afilierea europeana a lui Dacian Ciolos? Nu sunt preocupat de ce fac USR si partidul PLUS al lui Dacian Ciolos, ci ce face PNL, sa constientizeze oamenii ca PNL este singura alternativa la PSD-ALDE", a conchis Buda.

Contre intre Ciolos si PNL, in luna noiembrie

Amintim ca, la inceputul lunii noiembrie, fostul premier Dacian Ciolos spunea ca in Romania avem o clasa politica veche care refuza sa vada ca tara s-a schimbat, liderul acestei clase fiind PSD, insa aici se incadreaza si PNL. In replica, mai multi liberali l-au admonestat pe Ciolos, spunand ca "face jocul PSDragnea, sparge seminte si isi da cu parerea" si intreband "de cand a inceput sa va puta PNL?". De asemenea, presedintele PNL, Ludovic Orban, a spus despre Ciolos ca "a trait foarte bine in perioada PSD".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#Daniel Buda Ciolos agenda dubla, #Buda Ciolos functii PSD Guvern, #Daniel Buda atac Dacian Ciolos , #stiri Daniel Buda