Daniel Zamfir recunoaste ca a plecat din PNL dupa un troc cu Tariceanu, ca sa-i sustina legile

Luni, 18 Iunie 2018, ora 11:55
14867 citiri
Daniel Zamfir recunoaste ca a plecat din PNL dupa un troc cu Tariceanu, ca sa-i sustina legile
Foto: Facebook/Daniel Catalin Zamfir

Senatorul Daniel Zamfir, plecat recent din PNL, a declarat ca a facut un "troc" cu seful ALDE, Calin Popescu Tariceanu.

Zamfir a intrat in formatiunea aflata la guvernare alaturi de PSD, pentru ca legile lui sa fie "cat mai urgent votate si in Camera Deputatilor".

"Am facut un troc. Ma intrebau colegi din presa ce am negociat cu Calin Popescu Tariceanu. Da, am negociat ceva: imi doresc si pentru asta am aderat la acest partid, vreau ca legile pe care le-am promovat si care au fost votate in Senat, cele patru legi, sa fie cat mai urgent votate si in Camera Deputatilor. Asta este lucrul pe care mi-l doresc in primul si in primul rand si asta am discutat cu Calin Popescu Tariceanu", a recunoscut Zamfir.

Senatorul este de parere ca vor mai pleca si alti politicieni din PNL.

"Da, cred, pentru ca sunt multi oameni in PNL care gandesc ca mine, gandesc ca PNL este pe un drum gresit in momentul asta si ca liberalii mai devreme sau mai tarziu trebuie sa ne regasim cu totii in acelasi loc, sub Calin Popescu Tariceanu", a punctat politicianul.

Amintim ca senatorul PNL Daniel Zamfir, cunoscut ca initiatorul Legii darea in plata, a anuntat pe 16 iunie ca pleaca din PNL, dupa ce conducerea partidului a decis, in luna martie, sa propuna excluderea sa in Consiliul National. Zamfir l-a criticat atunci pe Ludovic Orban si deciziile acestuia privind partidul.

Zamfir a fost printre initiatorii proiectului de lege despre plafonarea dobanzilor, cu care PNL nu a fost de acord. La inceputul lunii decembrie, Orban l-a avertizat pe Daniel Zamfir ca daca va mai avea initiative legislative care nu sunt sustinute de partid va fi exclus din PNL.

Citeste amanunte despre propunerea lui Zamfir aici: Dobanzile la credite pentru populatie ar putea fi limitate la 50% peste dobanda cheie a BNR

#Daniel Zamfir troc ALDE, #Daniel Zamfir troc Tariceanu , #ALDE