Plecat din PNL, Daniel Zamfir a trecut la ALDE: E cea mai rusinoasa era a PNL, cu cel mai rusinos presedinte al PNL

Duminica, 17 Iunie 2018, ora 11:19
6101 citiri
Plecat din PNL, Daniel Zamfir a trecut la ALDE: E cea mai rusinoasa era a PNL, cu cel mai rusinos presedinte al PNL
Foto: captura video Digi 24

Senatorul Daniel Zamfir, care si-a anuntat sambata plecarea din PNL, a fost prezentat duminica dimineata, de presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, drept noul membru al partidului.

Zamfir, care sambata nu a precizat unde va pleca dupa iesirea din PNL, isi oficializeaza astfel trecerea la ALDE, partid condus de fostul lider liberal Calin Popescu Tariceanu.

"Il felicit pe Daniel Zamfir pentru decizia pe care a luat-o", a spus Tariceanu, in cadrul unei conferinte de presa. "Este o voce liberala puternica care ni se alatura", a adaugat fostul premier.

"Eu nu sunt aici pentru ca Ludovic Orban a decis, in urma cu trei luni, sa ma excluda din PNL", a spus si senatorul tocmai plecat din PNL. "Am ramas pentru ca am crezut ca Orban nu reprezinta vocea, ca el si camarila sunt doar un derapaj. Nu mai pot continua in PNL. PNL a pierdut din cauza lui Orban bunul cel ma de pret pe care l-a cladit, si anume brandul de aparator al libertatatilor oamenilor. Azi, PNL este aparatorul abuzurilor. E cea mai rusinoasa era a PNL, cu cel mai rusinos presedinte al PNL. (...) Nu cautati vreun troc intre mine si dl Tariceanu, pentru ca nu exista", a adaugat Zamfir, care a facut apel la toti liberalii sa se uneasca sub conducerea lui Calin Popescu Tariceanu.

Disensiunile lui Daniel Zamfir cu presedintele PNL au inceput in urma cu jumatate de an, cand Orban a spus despre senator ca are "atitudini neconforme" cu linia partidului si daca va continua in aceeasi maniera se vor desparti.

Cunoscut ca initiatorul Legii darii in plata, Zamfir a plecat din PNL dupa ce conducerea partidului a decis, in luna martie, sa propuna excluderea sa in Consiliul National. In plus, senatorul l-a criticat pe presedintele PNL Ludovic Orban si deciziile acestuia privind partidul.

"Lucrurile pe care le traim impreuna de o buna bucata de vreme sunt pentru mine de neimaginat. V-o spun cu toata sinceritatea si amaraciunea! Sunt membru al acestui partid de zece ani, am avut onoarea sa fiu deputat in perioada 2012-2016, iar acum din 2016 senator.

(...) PNL a fost bagat in transee de catre Ludovic Orban si un grup restrans si ilegitim de 'prieteni sfatuitori', un PNL care in loc sa apere drepturile si libertatile fundamentale ale omului, s-a transformat in aparatorul abuzurilor. Tot expresia unei gandiri primitive este si decizia luata de 'grupul presedintelui' de a nu initia si vota nicio propunere alaturi de PSD.

(...) Presedintele PNL apeleaza la plangeri penale si atacuri fara precedent la CCR, actiuni care pun PNL in cea mai rusinoasa postura din istoria sa. Asa am ajuns ca acestea sa fie prioritatile noastre si nu sanatatea si educatia, dupa cum anunta eminenta cenusie a PNL, dl Citu", sunt cateva dintre declaratiile facute de Zamfir, sambata, cand si-a anuntat plecarea.

De asemenea, miercuri, eenatorul de Arges Ion Popa a anuntat ca demisioneaza din PNL si se inscrie in ALDE.

SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
#Daniel Zamfir trecut PNL ALDE, #Zamfir trecut ALDE Tariceanu, #Daniel Zamfir plecat PNL , #stiri Daniel Catalin Zamfir