Despre Daniel Chitoiu

Daniel Chitoiu s-a nascut la 11 iulie 1967, in Păusesti, Jud. Valcea. A ocupat functia de ministru al Finantelor in perioada 21 decembrie 2012 - 6 februarie 2014.

Studii

Doctor in economie, el si-a sustinut lucrarea in urmă cu opt ani, in cadrul Academiei de Studii Economice din Capitală, după ce a absolvit Facultatea de Finante, Asigurări, Bănci si Burse de Valori din cadrul aceleiasi institutii de invatămant. Chitoiu a absolvit, printre altele si o serie de cursuri in cadrul "Institute of Charted Accountants", din Scotia, dar si in cadrul Colegiului National de Apărare si al Universitătii Georgetown din Washington DC, Statele Unite ale Americii.

Cariera profesionala

A detinut, in perioada 2005 - 2007, functia de vicepresedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscală (ANAF), in rang de subsecretar de stat, el coordonand departamentul de administrare a veniturilor statului.

Intre 23 ianuarie 2007 si 4 aprilie 2007, el a fost presedinte interimar al ANAF, iar pe data de 5 aprilie 2007 a fost ales de către premierul de la acea vreme, Călin-Popescu Tăriceanu, sef al Fiscului, inlocuindu-l in functie pe Sebastian Bodu, care a fost demis de către Tăriceanu din fruntea institutiei din cauza unor declaratii pe care le-a făcut pentru un ziar central, criticand o serie de decizii luate de către Guvern.

Inainte să devină presedinte al ANAF, Chitoiu a detinut si postul de controlor financiar in cadrul Curtii de Conturi a Romaniei, dar si de inspector de specialitate in cadrul Directiei Generale a Finantelor Publice si Controlului Financiar de Stat din Bucuresti, ca apoi să devină director general adjunct in cadrul aceleiasi institutii.

Cariera politica

Daniel Chitoiu a fost numit in functia de ministru al Finantelor pe 21 decembrie 2012. Pe 6 februarie si-a anuntat demisia, afirmand ca a hotarat sa se implice mai activ in activitatea PNL.

In cadrul partidului PNL, al cărui membru este, Chitoiu a detinut, din 2006 si pană in prezent, functia de cenzor al filialei Bucuresti si, din 2007 si pană in prezent, functia de coordonator al Biroului National Permanent al filialei PNL Girugiu. Timp de un an, in perioada 2006 - 2007, el a fost vicepresedintele Comitetului Provizoriu al Camerei Consultantilor Fiscali, iar din 2007 si pană in prezent a detinut functia de presedinte al Camerei Consultantilor Fiscali, al Consiliului Superior si al Biroului Permanent al Camerei Consultantilor Fiscali.

Daniel Chitoiu
Daniel Chitoiu

Data nasterii: 11 iulie 1967

Cariera:  deputat PNL, fost presedinte ANAF, ministru de Finante

Daca detineti informatii relevante, poze, inregistrari audio sau video inedite cu Daniel Chitoiu, le puteti trimite la adresa de e-mail redactia@ziare.com.