Crin Antonescu: Vineri vor fi facute publice nominalizarile pentru Ministerul Finantelor

Joi, 06 Februarie 2014, ora 19:37
2146 citiri
Crin Antonescu: Vineri vor fi facute publice nominalizarile pentru Ministerul Finantelor
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a dezmintit faptul ca demisia lui Daniel Chitoiu din fruntea Ministerului de Finante ar fi rezultatul unei apropieri a acestuia de PSD sau a faptului ca numele sotiei sale apare intr-un dosar penal.

In conferinta de presa in cadrul careia a fost anuntata demisia lui Daniel Chitoiu, Crin Antonescu a spus ca fostul ministru va prelua functia de secretar general interimar al partidului, loc lasat liber de Eduard Helvig, care se va ocupa de campania pentru prezindentiale.

"Avem probleme de rezolvat, suntem o echipa in care ne distribuim roluri. Am discutat si impreuna cu domnul Chitoiu si cu alti colegi a decis sa puna capat experientei din fruntea Ministerului. A avut o activitate pe care eu am sustinut-o in permanenta, care nu s-a desfasurat in conditii deloc usoare si domnia sa a facut optiunea de a demisiona, de a pleca din Guvern.

In calitate de vicepresedinte va detine functia de secretar general interimar al PNL. Eduard Helvig se va ocupa de campania prezidentiala, iar domnul vicepresedinte se va ocupa cu exercitarea functiei de secretar general interimar", a mai spus Antonescu.

"Domnul Daniel Chitoiu nu este implicat in niciun fel de dosar, au aparut lucruri legate de o cercetare care se refera si la sotia domniei sale. Nu avem niciun fel de indoiala in legatura cu nevinovatia doamnei Chitoiu si speram ca cercetarile judiciare sa demonstreze acesta lucru, nu are niciun fel de legatura aceasta situatia cu cariera politica si guvernamentala a domnului Chitoiu. Suntem solidari cu domnia sa.

Daniel Chitoiu a demisionat: Am hotarat sa ma implic mai activ in activitatea PNL

Motivul decizie sale a fost prezentat. Restul celorlalte lucruri si nuante care exista intr-un partid nu au generat razboaie si nu au facut oamenii sa scoata cutitele in niciun caz si in niciun moment", a declarat Antonescu, adaugand ca optiunea de a demisiona ii apartine lui Chitoiu si ca restul speculatiilor sunt nefondate.

Rocada intre ministere?

Totodata, Crin Antonescu a dezmintit faptul ca Bogdan Olteanu, viceguvernatorul BNR, s-ar afla pe lista propunerilor luate in calcul pentru portofoliul lasat liber de Chitoiu. Liderul liberalilor a spus, totusi, ca vineri vor fi facute publice si nominalizarile pentru Ministerul Finantelor.

In cursul zilei de joi, inainte de sedinte de la sediul PNL, liderii USL au avut o intalnire la Senat, acolo unde s-ar fi vorbit despre remanierea mai multor ministri, printre care si Daniel Chitoiu, Mariana Campeanu - ministrul Muncii, dar si Eugen Nicolaescu - ministrul Sanatatii.

Daniel Chitoiu: Nu am emotii ca voi fi remaniat

Potrivit unor surse citate de televiziunile de stiri, Eugen Nicolaescu ar urma sa preia postul lasat liber de Daniel Chitoiu, iar la Ministerul Sanatatii ar urma sa vina Cristian Busoi, actualul presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.

Totodata, au existat si informatii conform carora Eugen Nicolaescu ar putea fi numit in fruntea Ministerului de Interne, in locul lasat liber de liberalul Radu Stroe.

Citește și:
Scandalul Bîstroe. Rezultatele surprinzătoare ale analizelor din 2005 versus retorica PSD
Scandalul Bîstroe. Rezultatele surprinzătoare ale analizelor din 2005 versus retorica PSD
În ultimele două săptămâni, opinia publică din România a fost inflamată de o informație lansată public de ministrul Sorin Grindeanu, potrivit căreia autoritățile din Ucraina ar face...
Cum au ajuns principalele reforme ale coaliției să fie tărăgănate la nesfârșit. Legile Educației și pensiile speciale, între controverse și interese politice
Cum au ajuns principalele reforme ale coaliției să fie tărăgănate la nesfârșit. Legile Educației și pensiile speciale, între controverse și interese politice
În ciuda promisiunilor și „urgențelor” prezentate de coaliția de guvernare PSD-PNL la finalul anului trecut, mai multe subiecte de interes public au fost amânate în repetate rânduri ori...
#Crin Antonescu demisie Chitoiu, #Daniel Chitoiu demisie sotie dosar, #Daniel Chitoiu ministru Finante , #demisie