Chitoiu a predat Ministerul Economiei noilor ministri

Sambata, 22 Decembrie 2012, ora 13:17
3709 citiri
Chitoiu a predat Ministerul Economiei noilor ministri
Foto: RealitateaTV

Daniel Chitoiu, ministru al Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri in Guvernul Ponta I, a inmanat, sambata, madatul celor trei ministri care vor gestiona ministerul in cadrul noului Cabinet, respectiv Varujan Vosganian, Maria Grapini si Constantin Nita.

"Le multumesc domnului Chitoiu si domnului Mihai Voicu (ministrul delegat pentru Mediul de Afaceri in Cabinetul Ponta I - n.red.) pentru ceea ce au facut la acest minister", a declarat Varujan Vosganian in momentul preluarii mandatului, inainte de a enumera "temele importante" ale institutiei, precum privatizarea Oltchim, a Cupru Min, dialogul cu publicul privind Rosia Montana, reactualizarea strategiei energetice si imbunatatirea situatiei intreprinderilor mici si mijlocii.

Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Nita, a transmis directorilor din ministere prezenti la preluarea mandatelor ca este un om de dialog, dar ca acestia trebuie sa respecte termenele stabilite.

"Sunt un om de dialog, dar nu prea am timp. Daca ma duceti cu 3 zile, o saptamana, nu imi sunteti prieteni", a spus acesta.

Ministrul delegat pentru IMM, Mediul de Afaceri si Turism, Maria Grapini, a precizat ca doreste sa finalizeze proiectele din subordinea ministerului.

"Vreau sa ducem la bun sfarsit proiectele din subordinea ministerului. Cred ca gandirea Guvernului, de a sprijini sectorul IMM, a fost binevenita punand atributii specifice fiecarui minister. Sper sa muncim eficient, cu rezultate concrete", a declarat Maria Grapini.

Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri a fost divizat in Ministerul Industriei si Comertului, care i-a revenit lui Varujan Vosganian (PNL), si Ministerul IMM-urilor, turismului si al mediului de afaceri, in fruntea caruia a fost numita Maria Grapini (PC). De asemenea, Constantin Nita (PSD) a fost numit ministru delegat al Energiei, departament care va functiona in cadrul Ministerului Economiei.

Departamentul de Turism a fost preluat de la Ministerul Dezvoltarii Regionale.

"Eu cred ca este bine sa fie mai multi ministri, pentru a avea fiecare o responsabilitate foarte clara, dar prin restructurare aveti si o oportunitate pe care va cer sa nu o ratati, de a mai reduce aparatul birocratic", le-a spus premierul Victor Ponta ministrilor.

Si presedintele Traian Basescu le-a transmis vineri seara un mesaj noilor ministri:

"Sunteti condamnati sa aveti succes, iar daca aveti succes va avea succes Romania. Daca nu veti avea succes si nu doresc acest lucru, veti fi singurii responsabili. Aveti premisele sa tractati Romania catre crestere economica si stiti ce trebuie sa faceti, aveti deja o experienta de 7 luni la guvernare."

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Candidatul periculos pentru Ciolacu în cazul retragerii lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Va fi un șoc pentru PSD”
Candidatul periculos pentru Ciolacu în cazul retragerii lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Va fi un șoc pentru PSD”
Situația candidatului Cătălin Cîrstoiu se complică pe zi ce trece, iar PSD și PNL par că s-au spălat pe mâini în ceea ce îl privește. Recent, Marcel Ciolacu a declarat că medicul...
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
#Chitoiu predare Economie Vosganian, #Voganian Maria Grapini Minister Economie, #Constantin Nita energie , #ministrul Economiei