Chitoiu, acuzatii grave: Basescu mi-a cerut sa nu-l schimb pe presedintele CEC (Video)

Miercuri, 13 Noiembrie 2013, ora 20:58
6185 citiri
Chitoiu, acuzatii grave: Basescu mi-a cerut sa nu-l schimb pe presedintele CEC (Video)

Ministrul de Finante, Daniel Chitoiu, a declarat miercuri seara ca a fost sunat de presedintele Basescu, seful statului cerandu-i "un favor".

"M-a sunat in urma cu doua-trei saptamani, m-a rugat sa il mentin in functie pe presedintele CEC Bank, Radu Ghetea", a declarat ministru Chitoiu, intr-o conferinta de presa de la Palatul Victoria.

Oficialul a declarat ca i-a spus sefului statului la telefon ca Radu Ghetea va ramane in functie doar daca trece de evaluare.

"Cred ca domnul presedinte Ghetea a dat fuga la Presedinte pentru a nu fi schimbat. I-am spus ca facem o evaluare a activitatii actualei conduceri. Daca a performat, ramane pe functii, daca nu...", a continuat Daniel Chitoiu.

Premierul Victor Ponta a declarat ca a fost si el informat despre aceasta discutie telefonica de catre ministrul de Finante.

"Eu am fost informat, mi-a spus ca a fost sunat de presedintele Basescu, nu includea si partea cu rugatul", a declarat premierul.

Mai mult, Victor Ponta a fost ironic la adresa presedintelui si l-a luat peste picior spunand ca intelege daca seful statului vrea sa puna "o pila". "Inteleg ca suna la ministri, e in regula, ca sa puna o pila", a spus premierul.

Declaratia a fost facuta miercuri seara, la Guvern, in contextul in care Ioana Basescu, fiica presedintelui Traian Basescu, a luat, in 9 septembrie 2013, un credit in lei de la CEC Bank, in valoare de 4,6 milioane lei, pentru a cumpara un teren de 290 hectare din judetul Calarasi. Imprumutul a fost garantat cu soldurile prezente si viitoare ale unui cont deschis la CEC si cu terenul agricol achizitionat.

Basescu il ataca dur pe Ponta: Micul plagiator degradat moral vrea sa reincalzeasca ce nu i-a reusit cu falsul lui SRS

De altfel, interventia lui Chitoiu vine la "doua-trei saptamani" dupa ce l-ar fi sunat Traian Basescu si doar la o ora dupa ce declaratiile extrem de dure ale presedintelui, facute de la Palatul Cotroceni.

Presedintele Traian Basescu l-a atacat pe premierul Victor Ponta, pe care l-a facut "plagiator mic" si "mincinos", dupa ce seful guvernului a anuntat o ancheta parlamentara care sa vizeze achizitia terenului agricol de catre familia prezidentiala, prin Ioana Basescu, si implicarea procurorului Papici in aceasta tranzactie.

Citeste si:
Însărcinatul cu afaceri al SUA laudă ”măsurile revoluționare” luate de România: ”Toate vorbesc despre un viitor fantastic”
Însărcinatul cu afaceri al SUA laudă ”măsurile revoluționare” luate de România: ”Toate vorbesc despre un viitor fantastic”
Însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei SUA în România, David Muniz, a lăudat vineri, 1 iulie, alianța cu țara noastră. El a subliniat că prezenţa americană reprezintă dovada că SUA...
Amenințarea Laurei Codruța Kovesi la adresa României are ecou. ”Reporteri Fără Frontiere”, apel urgent către Klaus Iohannis
Amenințarea Laurei Codruța Kovesi la adresa României are ecou. ”Reporteri Fără Frontiere”, apel urgent către Klaus Iohannis
Organizaţia Reporteri fără Frontiere a criticat vineri, 1 iulie, forma legii privind protecţia avertizorilor de integritate adoptată de Parlamentul României. Organizația face apel la...