Chitoiu: Procesul de privatizare se reia la Cuprumin

Sambata, 05 Mai 2012, ora 16:23
1593 citiri

Procesul de privatizare a Cuprumin va fi reluat in intregime, sustine Daniel Chitoiu, ministrul desemnat pentru portofoliul Economiei.

Afirmatia a fost facuta dupa intalnirea pe care ministrii desemnati de Victor Ponta sa ocupe ministerele economice au avut-o, sambata, cu reprezentantii FMI.

In acelasi context, Daniel Chitoiu a precizat ca termenul agreat cu FMI pentru privatizarea Oltchim este luna septembrie.

Chitoiu a mai adaugat ca managementul privat la Oltchim trebuie asigurat pana in luna iunie.

Potrivit acordului cu FMI semnat de Emil Boc, companiile Oltchim si Cupru Min trebuiau privatizate pana la finele lunii aprilie 2012.

Hidroelectrica,Transgaz, Nuclearelectrica vor avea management privat pana in octombrie

In perioada iunie - octombrie toate societatile si companiile care fac obiectul angajamentelor luate prin scrisoarea de intentie vor avea management privat, a mai anuntat, sambata, Daniel Chitoiu.

"Prima companie care va avea management privat va fi Hidroelectrica, urmatoarea va fi Transgaz, apoi Nuclearelectrica si Romgaz. De asemenea, vor fi in paralel demarate si procedurile de listare pe Bursa, pentru toate aceste companii", a declarat Daniel Chitoiu.

Potrivit acestuia, in acelasi timp vor fi demarate si "procedurile pentru privatizarea majoritara a celor doua complexe (Oltenia si Hunedoara, n.r.) cat si a societatilor din cadrul Electrica". "De asemenea, trebuie sa clarificam situatia la Termoelectrica", a mai aratat ministrul propus pentru Economie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google se pregătește să lanseze noul său smartphone din gama accesibilă, Pixel 8a, care va fi prezentat oficial în cadrul conferinței Google I/O pe 14 mai 2024. Telefonul va fi disponibil...
#privatizare Cuprumin, #privatizare Oltchim, #management privat Oltchim, #Daniel Chitoiu intalnire FMI , #ministrul Economiei