Fenechiu, despre privatizarea Oltchim: Ponta nu il va demite pe Chitoiu de amorul artei

Marti, 25 Septembrie 2012, ora 11:48
2684 citiri
Fenechiu, despre privatizarea Oltchim: Ponta nu il va demite pe Chitoiu de amorul artei
Foto: Romania TV

"Nu va ganditi ca domnul Ponta il va demite pe domnul Chitoiu de amorul artei, ca nu se va intampla acest lucru! Inseamna ca nu veti avea un subiect de presa in curand cu o demitere. Stiu ca ministrul Economiei si-a facut treaba foarte bine in aceasta privatizare", a spus vicepresedintele PNL, Relu Fenechiu.

Intrebat cum comenteaza afirmatia premierului Victor Ponta, potrivit caruia ministrul Economiei, liberalul Daniel Chitoiu, va fi demis daca are o responsabilitate in esecul privatizarii Oltchim, Relu Fenechiu a raspuns, pentru RFI Romania, ca este "un obicei al nostru, al romanilor, sa cautam permanent un tap ispasitor".

"Am intalnit acest tip de abordare de mai multe ori in politica romaneasca. La Iasi a fost schimbat acum cativa ani seful Politiei, care pana atunci fusese declarat politistul anului, pentru ca s-a gasit un copil decedat. La intrebarea pe care i-am pus-o atunci domnului ministru Blaga, de ce trebuie sa faca acest lucru, mi-a dat un raspuns de genul: 'Tu nu vezi ce scrie presa? Vrea sange!'", a afirmat deputatul liberal.

Acesta si-a manifestat convingerea ca ministrul Daniel Chitoiu a facut "tot ceea ce a fost omeneste posibil, pentru a rezolva cat mai bine din punct de vedere social si economic aceasta chestiune".

Privatizarea nu s-a incheiat

"Mai e un lucru important, aceasta privatizare nu s-a incheiat. S-ar putea, eu nu cred, dar nici nu putem exclude 100 la suta, s-ar putea sa-l vedem pe domnul Diaconescu ca vine cu toti banii in zece zile, poate gaseste in Germania un mare investitor si angajeaza 17 mii de oameni, asa cum a anuntat dumnealui... Unu la un milion, dar e posibil si asta, nu putem sa dam verdicte inainte de finalul sesiunii", a explicat Relu Fenechiu.

Dan Diaconescu, cel care a castigat licitatia pentru privatizarea combinatului Oltchim, a plecat in Germania, urmand sa revina in tara miercuri.

Contractul de privatizare nu a fost inca semnat, existand anumite suspiciuni de ambele parti. Omul de afaceri acuza statul ca ar fi schimbat contractul, in timp ce statul il suspecteaza pe patronul OTV ca nu are banii promisi pentru cumpararea Oltchim.

Citeste mai multe despre Fenechiu: Chitoiu si-a facut treaba foarte bine in privatizarea Oltchim. Ponta nu-l va demite de amorul artei, nu se va intampla asta!, pe RFI Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#Relu Fenechiu demitere Daniel Chitoiu, #Daniel Chitoiu privatizare Oltchim, #Dan Diaconescu privatizare Oltchim, #Victor Ponta demitere Chitoiu , #ministrul Economiei