Chitoiu: 300-400 de oameni vor fi dati afara de la ANAF

Duminica, 25 August 2013, ora 16:39
2445 citiri
Chitoiu: 300-400 de oameni vor fi dati afara de la ANAF
Foto: Digi 24

La nivelul intregii tari, numarul concedierilor din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) va fi de ordinul a 300-400 de persoane, dar cifra exacta o vom afla la sfarsitul lunii septembrie dupa incheierea procesului de reorganizare a administratiei fiscale, a declarat, sambata, la Digi24, Daniel Chitoiu, ministrul Finantelor Publice.

"La ANAF vor exista si concedieri, la nivelul intregii tari, dar numarul va fi destul de mic, de ordinul a 300-400 de persoane. Numarul exact il vom afla la sfarsitul procesului de reorganizare din punct de vedere organizatoric, respectiv la finele lunii septembrie, cand, in a doua etapa a restructurarii ANAF, persoanele vizate vor avea posibilitatea sa opteze pentru transfer sau pentru detasare in alte structuri regionale, tot in acelea in care lucreaza in prezent", a mentionat oficialul.

Ministerul de resort preciza, la jumatatea lunii august, ca restructurarea ANAF reprezinta o preconditie pentru implementarea 'Proiectului de modernizare a administratiei fiscale', pentru care s-a semnat un acord de imprumut cu Banca Mondiala, in valoare de 70 milioane de euro.

In data de 5 august a.c., ANAF nota, intr-un comunicat de presa, remis AGERPRES, ca numarul de posturi la nivelul Agentiei va ramane acelasi, in cadrul procesului de reorganizare structura organizatorica a institutiei devenind mai flexibila, functie de amploarea activitatii desfasurate pe regiunile stabilite.

Astfel, o parte dintre functionarii publici vor primi preavize si vor avea posibilitatea sa opteze, in cadrul numarului total de posturi invocat mai devreme, in functie de pregatirea fiecaruia, pentru ocuparea unuia dintre posturile alocate activitatilor deficitare (Directia Generala Antifrauda Fiscala, Directia Generala pentru Administrarea Marilor Contribuabili, inspectie fiscala, IT, juridic, executare silita, etc)

Apple se pregătește să anunțe noile iPad-uri pe 7 mai
Apple se pregătește să anunțe noile iPad-uri pe 7 mai
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de tablete iPad într-un eveniment online programat pentru data de 7 mai. După mai bine de un an și jumătate de la ultima actualizare a...
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
#Chitoiu concedieri ANAF, #ministrul Finantelor ANAF concedieri , #ministrul Finantelor