Guvernul reduce cu 15% posturile bugetate in ministere. Majoritatea sunt vacante

Duminica, 31 Martie 2013, ora 15:17
3688 citiri
Guvernul reduce cu 15% posturile bugetate in ministere. Majoritatea sunt vacante
Foto: gov.ro

Ministrul de Finante, Daniel Chitoiu, a vorbit, duminica, despre restructurarile de la ministere, care vizeaza 15% din posturi.

"Reducem cu 15% posturile bugetate pentru aparatul central al administratiei publice, pe medie. Fiecare ordonator principal de credite a facut un audit, s-ar putea sa fie structuri unde e nevoie de o reducere mai mare, iar la altele mai mica.

S-ar putea ca in unele ministere sa fie si concedieri, dar nu foarte multe, caci sunt multe posturi vacante, care sunt bugetate, dar sunt neocupate. S-a luat aceasta decizie in sedinta de Guvern de miercuri", a precizat ministrul Finantelor, Daniel Chitoiu, intr-o interventie telefonica la Romania Tv.

Potrivit acestuia, proiectul, care este realizat impreuna cu Ministerul Administratiei, condus de Liviu Dragnea, trebuie prezentat in fata Guvernului pana la jumatatea lunii aprilie si va fi pus in aplicare imediat dupa aceasta data.

Chitoiu a mai spus ca e posibil ca unii oameni vor fi mutati de la un minister la altul, daca e nevoie de personal si daca au competentele necesare.

Luna trecuta, Liviu Dragnea a mentionat ca proiectul urmeaza sa fie pus in practica.

"Imi pare rau ca le dau o veste trista celor din administratia centrala: si la ministere personalul se va diminua, in conditiile in care o parte din competente si o parte insemnata din competente merge la nivelul local, sigur ca nu se va mai justifica la nivel central sa fie atata personal", a spus oficialul.

Fiind intrebat daca a estimat valoarea reducerii, vicepremierul a spus ca spera ca se va ajunge la o diminuare de personal cu 10-15%.

"Este un proces care incepe imediat in urmatoarele doua saptamani de zile, o sa facem structurile care sa lucreze la acest proces. Eu sper sa ajungem la o diminuare a personalului, cel putin la administratia centrala cu 10-15%", a punctat Liviu Dragnea.

Restructurarile in ministere au fost cerute de Victor Ponta inca din decembrie, dupa investirea celui de-al doilea Cabinet al sau. "Nu facem protectie sociala in Guvern", spunea atunci premierul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#Chitoiu reducere posturi ministere, #Chitoiu restructurari ministere, #restructurari ministere, #Guvern concedieri ministere, #concedieri ministere , #ministrul Finantelor