Seful Loteriei Romane, demis de Chitoiu

Vineri, 08 Martie 2013, ora 17:06
3390 citiri
Seful Loteriei Romane, demis de Chitoiu
Foto: Arhiva

Directorul general al Loteriei Romane, Dan Alexandru Ghita, a fost demis din functie de ministrul Finantelor Publice, Daniel Chitoiu. Ghita a fost numit pe acest post in iulie 2012.

"Pe la pranz, a avut loc o sedinta fulger a Adunarii Generale a Actionarilor (AGA - membrii au fost numiti recent de ministrul Finantelor - n.r.) in care mi s-a spus ca ei au facut o propunere de destituire a mea, pe care ministrul Daniel Chitoiu a aprobat-o. Nu mi-au spus niciun motiv pe baza caruia a fost luata decizia", a declarat Dan Ghita pentru EVZ.

EVZ sustine ca ministrul Finantelor i-a reprosat lui Ghita ca a condus defectuos Loteria Romana.

"Eu nu am avut ce manageria, pentru ca activitatea mea a fost blocata total de membrii AGA si CA. In toate sedintele ce au avut loc pana acum, le-am propus acestora numeroase proiecte de afaceri, care ar fi putut aduce companiei un profit insemnat. De exemplu, in 2011, Loteria a avut un profit de doar 20 de milioane de euro. Eu le-am propus afaceri ce ar fi putut aduce companiei, in doar un an, un profit de peste 200 de milioane de euro. Toate propunerile mele au fost refuzate, fara sa mi se ofere nicio explicatie", sustine Ghita.

Loteria Romana isi renegociaza contractele paguboase

Dan Ghita este absolvent al Facultatii de Electronica a Institutului Politehnic Bucuresti.

"Sper ca prin numirea mea sa vin in sprijinul Companiei Nationale Loteria Romana S.A. cu toata experienta acumulata pe piata jocurilor de noroc din tara noastra incepand cu anul 1998", a declarat Ghita in iulie 2012, cand a fost numit in functie.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#Dan Ghita Loteria Romana, #Dan Ghita demis, #Chitoiu demitere Loteria Romana , #ministrul Finantelor
Comentarii
Poza boxyro
boxyro
rank 5
Pai Loteriea Romana trebuie sa reinoiasca pagubosul contract