Cuplarea alegerilor prezidentiale cu cele europarlamentare in 2014, discutata in USL

Miercuri, 23 Ianuarie 2013, ora 12:01
2608 citiri
Cuplarea alegerilor prezidentiale cu cele europarlamentare in 2014, discutata in USL

Alegerile prezidentiale din 2014 ar putea fi organizate impreuna cu cele europarlamentare, presedintele urmand sa-si preia mandatul mai tarziu, a declarat vicepresedintele PNL, Daniel Chitoiu.

Intrebat marti seara, la Realitatea TV, daca aceasta varianta este in discutie in cadrul USL, Chitoiu a raspuns: "Da, luam in considerare, au fost discutii la nivelul USL". Potrivit Mediafax vicepresedintele PNL a explicat ca numai in momentul in care incep discutiile pentru modificarea Constitutiei va fi abordata concret posibilitatea unificarii celor doua tipuri de alegeri.

"Bineinteles ca vor avea loc ulterior negocieri cu presedintele Romaniei, daca este dispus sa-si intrerupa mandatul in luna mai - cand vor fi alegerile europarlamentare, pentru ca s-au decalat cu o luna la nivel european si inclusiv in Romania - sau se va merge pe o formula sa se faca alegerile (prezidentiale, n.r.) in luna mai si sa se preia mandatul la expirarea mandatului actualului presedinte", a explicat Chitoiu.

Vicepresedintele PNL a mentionat ca USL sustine ideea reducerii numarului de parlamentari la 300 de alesi, insa cu mentinerea sistemumului bicameral.

Presedintele Traian Basescu a participat, la inceputul anului, la o sedinta a CSM, declarand, cu acea ocazie, ca nu a acceptat si nu va accepta, pentru restul de mandat de "18-19 luni", interventii politice in Justite. Ultimul mandat de presedinte al lui Traian Basescu expira in decembrie 2014.

#Daniel Chitoiu unire alegeri, #algeri comasate, #alegeri parlamentare cuplate prezidentiale , #stiri Daniel Chitoiu