Daniel Constantin: S-a incercat o preluare abuziva a puterii in ALDE. Tariceanu s-a luptat pentru persoane cu probleme penale

Luni, 20 Martie 2017, ora 10:33
13118 citiri
Daniel Constantin: S-a incercat o preluare abuziva a puterii in ALDE. Tariceanu s-a luptat pentru persoane cu probleme penale
Foto: Facebook / Daniel Constantin

Daniel Constantin a declarat ca a parasit reuniunea de duminica a conducerii ALDE dupa ce a vazut ca exista o incerare "abuziva" de preluare a puterii in partid. El il critica pe Tariceanu pentru ca se consulta prea mult cu Dragnea si pentru ca s-a luptat pentru penali cand s-au facut listele cu candidatii la alegeri.

"S-a intamplat un fapt regretabil: o incercare abuziva de preluare de putere. Vreau sa stie un lucru: am avut aceasta atitudine pentru ca tine de anumite principii. Tin la oamenii care au fost alaturi de mine in aceasta perioada. N-o sa accept sa dau anumiti oameni la o parte doar pentru ca nu-i plac domnului Tariceanu.

Au fost convocati alti oameni care nu fac parte din delegatia permanenta. Vom contesta in instanta acest simulacru de intrunire de astazi. Nu vreau sa fac concesii de la principii sau de la oameni", a afirmat Daniel Constantin, duminica seara, la Realitatea TV, dupa ce a parasit brusc sedinta Delegatiei Permanente a ALDE.

Citeste mai multe despre:

Mai mult, Daniel Constantin a spus ca are "semnale" despre cum a fost pregatita sedinta respectiva.

"La nivel de teritoriu, anumiti membri au fost abordati de persoane din afara partidului incercand sa influenteze cum sa voteze astazi, cum sa se pozitioneze (...) Cred ca astfel de lucruri sunt degradante", a mai spus Daniel Constantin.

El s-a aratat nemultumit ca decizia in ALDE nu se mai ia transparent si de catre forurile statutare.

"E inadmisibil ca deciziile sa se ia intr-un cerc restrans. (...) Domnul Tariceanu, in interiorul partidului, sugereaza relatia apropiata pe care o are cu domnul Dragnea. A sugerat ca, lasa ca vorbesc eu cu domnul Dragnea... Eu nu ma folosesc de o anumita relatie ca sa conduc", a spus Daniel Constantin, dezvaluind ca si el vorbeste cu Victor Ponta "in fiecare zi".

In ceea ce priveste acuzatia de santaj, lansata de Tariceanu la adresa lui, Daniel Constantin a spus ca nu poate fi vorba despre asa ceva.

"Cu ce l-am santajat? L-am santajat in a sustine oameni de calitate in listele pentru parlamentare. La momentul acela, i-am facut o propunere domnului Tariceanu: sa nu ne punem noi primii pe lista. Nu s-a acceptat acest lucru. I-am spus ca nu-s de acord cu anumiti oameni. N-am fost de acord cu domnul Daniel Barbu. Aici e supararea dansului", a declarat el, spunand ca l-a sustinut pe Sorin Campeanu in locul lui Barbu.

De altfel, intr-un comunicat remis presei dupa declansarea scandalului, Daniel Barbu a precizat: "Este rusinos ca domnul Tariceanu sa vorbeasca despre santaj atata timp cat el este cel care s-a luptat ca persoane cu probleme penale sa isi gaseasca loc pe listele partidului pentru alegerile parlamentare. Din pacate, domnul Tariceanu a pus pe masa ALDE si pe masa Guvernului interesele sale si ale unui grup restrans de influenta".

Intrebat daca pleaca din ALDE sau din Guvern, Daniel Constantin a raspuns: "Am discutat si cu domnul Grindeanu si l-am asigurat ca indiferent de ce s-a intamplat in ALDE, noi vom sustine Guvernul Grindeanu. Eu de 7 ani de zile fac parte dintr-un partid, singurul din care am facut parte (...) Nu se pune problema sa plec din ALDE, raman aici. Nu plec din casa mea".

#Daniel Constantin santaj Tariceanu, #Daniel Constantin Tariceanu Dragnea , #ALDE