Dupa balciul cu ordonanta Iordache, ALDE vrea sa-i impuna lui Dragnea reguli stricte de luare a deciziilor UPDATE

Luni, 06 Februarie 2017, ora 15:44
7274 citiri
Dupa balciul cu ordonanta Iordache, ALDE vrea sa-i impuna lui Dragnea reguli stricte de luare a deciziilor UPDATE
Foto: Ziare.com

Deranjat ca nu se comunica bine in coalitie, Daniel Constantin a anuntat ca incearca sa impuna PSD un protocol care sa prevada clar ca orice decizie de guvernare trebuie aprobata in prealabil de sefii celor doua partide, adica Liviu Dragnea, Calin Popescu Tariceanu si el insusi.

UPDATE 15:44 - Dupa aproape doua ore de discutii, alaturi de Dragnea, si de celalalt copresedinte ALDE, Calin Popescu Tariceanu, Daniel Constantin a explicat de ce s-a luat aceasta masura.

"Au aparut situatii in care nu ne-am reunit la timp, nu am discutat la timp anumite aspecte. Cateodata a fost nevoie de cate un acord. Regulamentul va fi pus la dispozitie in cateva minute, au fost cateva modificari, toata lumea a agreat si este bine ca avem un astfel de regulament.

Intotdeauna, si in interiorul PSD, este loc de comunicare mai bine si in relatie cu cetatenii. De cele mai multe ori, coalitiile au functionat cand toate lucrurile au fost bine puse la punct, scrise, cand n-a fost loc de interpretari.

Cu siguranta era loc de o comunicare mai buna. Toate vocile trebuie sa fie auzite. Toti care au un punct de vedere trebuie sa si-l exprime", a precizat Daniel Constantin.

Intrebat daca a fost consultat inainte de adoptarea ordonantei de urgenta 13, acesta a evitat sa dea un raspuns concret.

"Cred ca n-are rost sa ne mai uitam in urma, trebuie sa ne uitam inainte, stim cu totii ce avem de facut, cred ca va urma o dezbatere ampla. Am propus colegilor mei sa avem o discutie la nivelul Parlamentului. Dupa aceasta consultare ampla, sunt convins ca Parlamentul va lua cele mai bune decizii", a mai spus Daniel Constantin.

Potrivit Digi 24, protocolul ar urma sa prevada si o intalnire saptamanala a sefilor coalitiei, in care sa se discute decizile importante ale Guvernului si Parlamentului.

Dupa caderea de acord pe acest protocol, hotararile in cadrul coalitiei ar urma sa se ia prin consens, semnate de toti cei trei copresedinti. Daca deciziile nu sunt asumate de toti, atunci sunt lovite de nulitate.

Digi 24 mai relateaza ca cel mai ferm in acest demers a fost copresedintele ALDE Daniel Constantin, cel care ar fi nemultumit de modul in care se iau deciziile in cadrul coalitiei, deputatul nefiind prezent la intalnirea privind ordonantele de urgenta pe Justitie.

F.N.

Citește și:
Vasile Dîncu, întrevedere cu premierul Republicii Moldova Natalia Gavriliță: ”NATO nu caută o confruntare cu Federaţia Rusă”
Vasile Dîncu, întrevedere cu premierul Republicii Moldova Natalia Gavriliță: ”NATO nu caută o confruntare cu Federaţia Rusă”
Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a avut sâmbătă, 1 octombrie, o serie de întrevederi cu premierul Natalia Gavriliţa, cu preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor...
Cine e deputatul PSD surprins în ipostaze intime cu un tânăr: Absolvent de Teologie și fost primar
Cine e deputatul PSD surprins în ipostaze intime cu un tânăr: Absolvent de Teologie și fost primar
Deputatul Aurel Bălășoiu a fost surprins sâmbătă, 1 octombrie, în mai multe ipostaze intime alături de un băiat, motiv pentru care conducerea partidului a decis să-l excludă. Bălășoiu...