Constantin: 50% din legumele si fructele din hypermarketuri sunt romanesti

Duminica, 11 Noiembrie 2012, ora 17:25
2526 citiri
Constantin: 50% din legumele si fructele din hypermarketuri sunt romanesti

Jumatate din cantitatea de fructe si legume comercializata in hypermarketurile din Romania provine de la producatori locali, iar ponderea produselor romanesti ar putea ajunge la 90%, nivel similar cu cel al pietei din Polonia, a declarat duminica ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

"Pe piata romaneasca 50% din legumele si fructele comercializate in hypermarketuri sunt romanesti. Sper ca prin masurile de stimulare luate, inclusiv cea care vizeaza certificatul de producator, ponderea produselor romanesti sa creasca. Ne putem uita la tari ca Polonia, unde procentul este de 90%. Exista potential si in Romania si puteam face lucrul acesta", a afirmat Daniel Constantin la inaugurarea Standului produselor romanesti din Real AFI Cotroceni.

Real Hypermarket a lansat simultan, in cele 24 de magazine din retea, Standul produselor romanesti, zona de vanzare dedicata exclusiv fructelor si legumelor provenite de la producatorii romani.

"Noi incercam sa venim cu mai multe stimulente pentru producatorii agricoli, sa promovam produsele romanesti, pentru ca au o calitate incontestabila si in Romania si peste hotare. Am observat un nationalism al romanilor, care daca vad ca sunt produse romanesti in stand, se indreapta catre el. Am considerat util sa punem in evidenta toate produsele romanesti, legumele si fructele, pentru o desfacere mai buna a acestora", a adaugat Daniel Constantin.

Programul "Produceti romaneste, vindeti romaneste" derulat de Real Hypermarket din 2010 este sustinut de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si urmareste identificarea si dezvoltarea de parteneriate cu producatorii locali.

Ministrul Daniel Constantin a subliniat importanta realizarii asocierilor intre producatorii romani, pentru dezvoltarea pietei.

"Am incercat sa stimulam asocierea. Din aceasta luna, producatorii agricoli au la dispozitie de 80 milioane de euro pentru crearea unor depozite de colectare de legume si fructe, unde acestea sunt etichetate, ambalate, pregatite pentru piata in conditiile impuse de supermarketuri", a spus oficialul MADR.

In prezent, aproximativ 90% din partenerii de afaceri ai Real Hypermarket sunt producatori locali, potrivit companiei. In sectorul alimentar, Real colaboreaza cu peste 500 de companii care produc sau distribuie produse romanesti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
#produse romanesti hipermarketuri, #fructe legume Romania, #promovare produse romanesti , #ministrul Agriculturii