Constantin: Cea mai mare provocare este sa imbunatatesti viata la sat

Duminica, 13 Mai 2012, ora 21:38
2060 citiri
Constantin: Cea mai mare provocare este sa imbunatatesti viata la sat
Foto: Realitatea TV

Ministrul Agriculturii, Daniel Considera, crede ca cea mai mare provocare a sa este imbunatatirea vietii oamenilor din mediul rural.

"Provocarea unui ministru al Agriculturii si Dezvoltarii Rurale este legata de modalitatea in care intelege necesitatea dezvoltarii satului romanesc, dincolo de agricultura. Cea mai mare provocare este sa imbunatatesti viata oamenilor din mediul rural. Cine va reusi acest lucru va avea un mare merit.

Pana la urma, sunt 10 milioane de oameni care traiesc in mediul rural si cinci milioane care traiesc din si in agricultura. Datoria principala a acestui minister este de a asigura venituri corespunzatoare celor din mediul rural", a spus Constantin.

Acesta a precizat ca in cadrul noului PNDR trebuie sa se puna un accent mai mare pe posibilitatea angajarii oamenilor din mediul rural, pe dezvoltarea afacerilor in mediul rural, respectiv pe dezvoltarea economica a satului.

Daniel Constantin a vorbit si despre primele masuri luate de la preluarea mandatului.

"Am avut o discutie cu toata conducerea ministerului vizavi de prioritatile pe care le am in aceste sapte luni de mandat. Am inceput si o evaluare cu privire la ceea ce ar insemna impactul pe care l-ar avea liberalizarea pietei funciare in anul 2014, atunci cand si persoanele fizice straine vor putea cumpara pamant in Romania.

Trebuie sa vedem care va fi impactul acestora asupra productiei si productivitatii in Romania. Deocamdata, nu vreau sa ma pronunt pentru ca voi avea si o discutie cu comisarul european in acest sens. Tratatul de aderare ne impune ca, dupa sapte ani, sa liberalizam piata si este foarte clar: nu se poate prelungi aceasta interdictie dupa 2014", a spus ministrul.

Citește și:
Circar de meserie. Cum a făcut George Simion un hobby din a da buzna în instituții
Circar de meserie. Cum a făcut George Simion un hobby din a da buzna în instituții
George Simion, liderul AUR, a ajuns din nou în centrul atenției luni, 5 decembrie, după ce a dat buzna în Ministerul Energiei și a sabotat conferința de presă anunțată de Virgil Popescu....
Cum au jucat PSD și UDMR la dublu pe tema „taxei pe soare”
Cum au jucat PSD și UDMR la dublu pe tema „taxei pe soare”
În toiul votului pentru aderarea la Schengen, coaliția de guvernare este cuprinsă de noi tensiuni după ce ministrul Energiei a prezentat un OUG despre care opoziția a spus că ar fi o „taxă...