Constantin ii da replica lui Oprea: Eu am contribuit la formarea, si nu la ruperea USL

Duminica, 19 Iulie 2015, ora 20:19
5251 citiri
Constantin ii da replica lui Oprea: Eu am contribuit la formarea, si nu la ruperea USL

Copresedintele ALDE Daniel Constantin a scris duminica pe Facebook ca inca din 2011 a contribuit la formarea, si nu la ruperea USL, reactia sa avand legatura cu o declaratie facuta pe aceasta tema de vicepremierul Gabriel Oprea intr-o emisiune televizata.

"Am incercat in toata activitatea mea politica sa evit polemicile, sa incerc sa-mi construiesc cariera pe fapte, si nu pe declaratii spectaculoase, care sa aduca acuze sau injurii. Nici acum nu vreau sa creez polemici, dar simt nevoia sa fac cateva precizari pentru ca nu as vrea ca romanii sa creada ca eu am stat la baza "ruperii" celui mai important proiect politic de dupa 1989", afirma Daniel Constantin.

El precizeaza ca nu a tinut niciodata la titluri sau la functii si arata ca a renuntat de trei ori la functia de viceprim-ministru: in decembrie 2012, pentru ca Partidul Conservator sa fie reprezentat de doi ministri in Guvern, el si Maria Grapini; in decembrie 2014, ca PC sa primeasca Educatia, pentru Sorin Cimpeanu; si in februarie 2014, pentru ca proiectul USL sa mearga mai departe.

Teoria lui Oprea despre ruperea USL: Daniel Constantin, marul discordiei (Video)

"Am fost unul dintre cei mai mari sustinatori ai proiectului USL si am incercat sa aplanez de multe ori tensiunile ce au aparut intre cei doi copresedinti! Nu as fi acceptat niciodata ca acest proiect sa dispara din cauza mea! Asa cum cred ca nici Klaus Iohannis nu este cauza pentru care s-a rupt USL-ul. Nesiguranta care l-a cuprins pe Crin Antonescu vis-a-vis de sustinerea PSD-ului pentru functia de presedinte este cea care a determinat acest lucru!", a mai scris Constantin pe Facebook.

Vicepremierul Gabriel Oprea a declarat sambata, intr-o emisiune tv, ca tema ruperii USL din cauza actualului presedinte Klaus Iohannis a fost una falsa.

" (...) A mai fost o tema falsa, ca s-a rupt USL ca trebuia sa fie domnul Iohannis ministru de Interne si vicepremier cand eram eu vicepremier. A fost o tema total falsa. Adica, noi ne-am inteles. S-a rupt atunci Guvernul ca s-a cerut vicepremier pentru actualul ministru al Agriculturii. Atunci s-a rupt, daca va aduceti aminte", a sustinut Gabriel Oprea.

Citeste si:
Bani din elicopter: algoritmul de împărțire a fondurilor din Programul Saligny - RAPORT Expert Forum
Bani din elicopter: algoritmul de împărțire a fondurilor din Programul Saligny - RAPORT Expert Forum
Expert Forum spune că a citit proiectul de ordin de ministru care reglementează normele de aplicare a OUG privind Programul Saligny, iar aspecte esențiale semnalate de ONG nu au fost rezolvate....
Salariul minim ar putea crește cu 8% în acest an. Anunțul premierului Florin Cîțu
Salariul minim ar putea crește cu 8% în acest an. Anunțul premierului Florin Cîțu
Premierul Florin Cîţu a declarat joi, 16 septembrie, că intenţionează să le propună patronatelor o creştere a salariului minim de 8% începând cu 1 noiembrie sau 1 decembrie. "Discutăm...
Sursa: Ziare.com