Constantin: Prin colaborarea in domeniul agricol, Romania si R. Moldova pot redeveni, impreuna, granarul Europei

Joi, 23 Ianuarie 2014, ora 17:29
2020 citiri
Constantin: Prin colaborarea in domeniul agricol, Romania si R. Moldova pot redeveni, impreuna, granarul Europei

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat joi ca, prin colaborarea din domeniul agricol, Romania si Republica Moldova pot sa devina din noua granarul Europei. El a facut afirmatiile la reuniunea ministeriala a Parteneriatului Estic pe tematica agricultura si dezvoltare rurala, care a avut loc la Chisinau.

"Prin colaborarea in domeniul agricol, Romania si Republica Moldova pot redeveni, impreuna, granarul Europei. Prin facilitatile oferite de statutul de membru al Uniunii Europene, Romania si-a imbunatatit masiv performanta in domeniul agricol, lucru care se va intampla si pe parcursul anilor urmatori.

Acest lucru s-a vazut anul trecut nu doar din punctul de vedere al productiei agricole a Romaniei ci si prin deschiderea pe care tari importante, precum China, au manifestat-o fata de sectorul agricol romanesc. Daca Romania are aceste oportunitati, de ele poate beneficia si Republica Moldova", a declarat ministrul Daniel Constantin.

Referitor la cele mai mari provocari pentru agricultura si pentru mediul rural, ministrul Agriculturii a spus ca unul dintre cele mai importante lucruri reprezinta existenta unei politici clar formulate, care sa ofere predictabilitate si usurinta in implementare, care sa fie discutata si agreata impreuna cu mediul de afaceri, cu cel academic si cu cel de cercetare.

Principalele provocari pentru perioada 2014-2020 sunt restructurarea fermelor, in special a celor mici si mijlocii in ferme orientate catre piata; reinnoirea generatiilor in exploatatiile agricole; modernizarea continua a sectorului de procesare; dezvoltarea infrastructurii de baza si a serviciilor in zonele rurale si crearea de locuri de munca in mediul rural.

La reuniune au mai participat responsabili pentru agricultura din statele membre UE, dar si din Armenia, Belarus, Georgia, Moldova, dar si reprezentanti ai Comisiei Europene.

Quarterly Report - Editia 4

Motorola Razr 50 Ultra: Cel mai rapid sistem de încărcare din categoria telefoanelor clamshell
Motorola Razr 50 Ultra: Cel mai rapid sistem de încărcare din categoria telefoanelor clamshell
Motorola se pregătește să lanseze noul său telefon pliabil, Motorola Razr 50 Ultra, care promite să impresioneze prin viteza de încărcare. Deși nu va avea cel mai mare acumulator din...
Realme lansează smartphone-ul realme C67. Cu ce specificații vine
Realme lansează smartphone-ul realme C67. Cu ce specificații vine
Realme lansează modelul realme C67, un dispozitiv ce vine la un preț accesibil. realme C67 este cel mai avansat model din seria C, echipat cu o platformă Snapdragon pe 6nm și o cameră...
#Daniel Constantin Romania granar, #Romania Moldova granar Europa, #Romania granar Europa , #ministrul Agriculturii
Comentarii