Constantin sustine politicienii-fermieri: Implementam politici pentru toti

Vineri, 29 Noiembrie 2013, ora 13:06
1341 citiri
Constantin sustine politicienii-fermieri: Implementam politici pentru toti

Ministul Agriculturii, Daniel Constantin, a explicat, vineri, ca exista o lege care stipuleaza modul in care poti accesa un credit la o banca pentru a achizitiona un teren agricol si ca ii sprijina pe toti cei care au astfel de afaceri, referindu-se inclusiv la Elena Udrea.

"Doamna Udrea stie foarte bine ca exista o lege care spune ca cine vrea sa cumpere teren agricol trebuie sa vina cu 10% din suma, iar statul vine cu jumatate din diferenta, in timp ce cealalta jumatate e garantata de terenul respectiv. Bancile ne-au spus ca nu e suficienta garantarea cu terenul respectiv, asa ca am venit cu aceasta schema.

Nu stiu daca sunt USL-isti care vor sa cumpere terenuri. Eu vreau sa sprijin politicienii care vor sa intre in agricultura, dar si fermierii. Implementam politici pentru toti", a spus Daniel Constantin.

Deputatul PDL Elena Udrea a anuntat public ca este pe cale sa cumpere 80 de hectare de teren arabil, fara sa precizeze insa unde si cati bani va da.

Udrea vrea sa fie agricultor - Ce vrea sa cultive si pe ce bani se bazeaza (Video)

"Se pare ca si 2014 va fi un an bun pentru agricultura - ninsoarea a venit inaintea inghetului, culturile fiind astfel mai bine protejate. Ceea ce nu poate decat sa ma bucure, avand in vedere ca am reusit deja sa antamez cumpararea a 80 de hectare de teren arabil", a scris Elena Udrea pe pagina sa de Facebook, publicand si o fotografie cu un teren inzapezit, fara sa spuna daca despre "bucata" de pamant negociata este vorba.

Anuntul Elenei Udrea vine dupa scandalul izbucnit dupa ce fiica cea mare a presedintelui Traian Basescu, Ioana Basescu, a cumparat, cu ajutorul unul credit contractat de la CEC Bank, un teren agricol in comuna Nana din judetul Calarasi. Terenul a fost achizitionat in septembrie si are 290,41 hectare. Creditul obtinut este de peste un milion de euro si va plati rate 30 de ani.

Ulterior, seful statului a spus ca isi doreste sa treaca pe numele sau terenul pentru ca "v-am anuntat demult ca vreau sa fiu fermier".

Quarterly Report - Editia 4

Camerele de supraveghere au o mulțime de vulnerabilități critice. Care sunt modelele expuse
Camerele de supraveghere au o mulțime de vulnerabilități critice. Care sunt modelele expuse
Specialiștii în securitate informatică de la Bitdefender au identificat o serie de vulnerabilități critice în trei modele de camere de supraveghere care utilizează platforma ThroughTek...
Glovo anunță un parteneriat cu Spotify pentru utilizatorii Glovo Prime. Cum se poate beneficia de ofertă
Glovo anunță un parteneriat cu Spotify pentru utilizatorii Glovo Prime. Cum se poate beneficia de ofertă
Glovo a anunțat recent o nouă colaborare cu Spotify, prin care utilizatorii serviciului Glovo Prime vor putea beneficia de abonamente Spotify Premium gratuite. În cadrul acestui parteneriat,...
#Constantin Udrea agricultor, #Constantin Udrea agricultura, #Constantin credit teren agricol , #ministrul Agriculturii