Daniel Constantin are planuri "marete" pentru PC si PLR

Joi, 12 Martie 2015, ora 12:15
2527 citiri
Daniel Constantin are planuri "marete" pentru PC si PLR
Foto: B1 TV

Presedintele Partidului Conservator, Daniel Constantin, a vorbit joi dimineata despre planurile de fuziune a formatiunii sale cu Partidul Liberal Reformator al sefului Senatului, Calin Popescu Tariceanu.

"E doar o discutie de principiu si nimic altceva", a spus ministrul Agriculturii, aratand ca "e nevoie de fuziune rapida intre PC si PLR".

"In momentul in care vrem sa cladim ceva mai maret, e posibil sa fie si pierderi. Marti, in Biroul Permanent National, a fost un vot impotriva, in rest peste 30 de colegi au votat in favoare", a adaugat Daniel Constantin.

Acesta a dezvaluit si al cui a fost votul impotriva fuziunii dintre cele doua formatiuni.

"A fost votul dlui senator Dumitru Pelican. Sper ca nu va urma calea pe care a anuntat-o public. Ne dorim - si obiectivul a fost foarte clar - sa construim a treia oferta politica in Romania. Acesta este obiectivul pentru anul 2016. Vom avea de castigat si noi, si colegii liberali", a mai afirmat presedintele PC.

Ministrul Agriculturii a aratat ca pierderile vor fi minime in cazul acestei fuziuni si ca procesul ar urma sa se desfasoare rapid.

"Eu cred ca pierderile vor fi minime si cred ca toti colegii au inteles care este obiectivul primordial, in primul rand pentru viitorul Parlament. In egala masura, cred ca daca vom merge pe aceasta fuziune procesul ar trebui sa fie destul de rapid", a subliniat deputatul PC.

Acesta a precizat ca a apreciat faptul ca nu sunt orgolii in partid: "Toti cei care se vor aseza la masa vad ca este mai important obiectivul decat o denumire sau alte locuri. Trebuie sa avem doctrine cat mai apropiate de electorat".

Daniel Constantin: PC a aprobat inceperea negocierilor cu PLR pentru o fuziune

Marti, in cadrul sedintei din partid, Daniel Constantin a spus ca Biroul Executiv Central a votat inceperea negocierilor cu PLR, in vederea realizarii unei fuziuni.

Data pana la care se va lua o decizie in acest sens este 24 martie. In plus, presedintele PC a spus ca noul partid va fi unul de centru-dreapta si va face parte din grupul liberalilor europeni.

Eveniment Quarterly Report

George Simion, mesaj de la Bruxelles: "Aştept toate româncele în AUR!"
George Simion, mesaj de la Bruxelles: "Aştept toate româncele în AUR!"
Preşedintele AUR, George Simion, a continuat seria întâlnirilor la nivel internaţional în această săptămână la Bruxelles, anunţă, sâmbătă, reprezentanţii formaţiunii. ”Ne...
Ce spune Nicușor Dan despre o eventuală candidatură la președinție: ”Nu îmi este frică de nimeni”
Ce spune Nicușor Dan despre o eventuală candidatură la președinție: ”Nu îmi este frică de nimeni”
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a vorbit vineri seară, 8 decembrie, despre alegerile din 2024. Edilul a declarat că principalul său contracandidat la alegerile locale din 2024 va...
#Daniel Constantin fuziune PC PLR, #fuziune PC PLR , #ministrul Agriculturii