Daniel Constantin, despre scandalurile din industria alimentara: Un mare castig

Joi, 28 Martie 2013, ora 14:37
2724 citiri
Daniel Constantin, despre scandalurile din industria alimentara: Un mare castig
Foto: madr.ro

Scandalurile recente din industria alimentara sunt "un mare castig", pentru ca astfel pe canalele de stiri a ajuns sa se vorbeasca zilnic despre agricultura, problemele din domeniu si calitatea hranei, a declarat joi ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

"De la inceputul anului traversam mai multe scandaluri nationale si internationale, pornind de la scandalul carnii de cal pana la laptele infestat cu aflatoxina. Am invatat foarte multe lucruri pe care incercam sa le corectam. Am mai invatat ca orice lucru rau se poate transforma intr-un lucru bun", a spus ministrul la un seminar pe teme de specialitate.

Afirmatiile lui Constantin sunt facute in contextul in care patronatele au anuntat scaderea vanzarilor de carne de vaca pe piata interna cu 10% si reducerea pana aproape de zero a exporturilor de carne de vaca si cal. Totodata, producatorii de lapte sustin ca scandalurile din ultima perioada le-au provocat pierderi de zeci de milioane de euro si scaderea vanzarilor cu peste 40%.

"Faptul ca astazi vorbim de agricultura, faptul ca in fiecare zi pe canalele de stiri, care pana acum erau bombardate numai de stiri politice, astazi se vorbeste foarte mult despre agricultura, despre problemele pe care le are agricultura, despre calitatea vietii, despre calitatea hranei pe care o consumam in fiecare zi, cred eu ca sunt un mare castig pe care l-am avut in aceasta perioada", a apreciat ministrul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Daniel Constantin Agricultura, #scandal alimente ministru Agricultura , #ministrul Agriculturii