Daniel Constantin, la coada la sarmale in Pitesti

Miercuri, 26 Decembrie 2012, ora 17:30
3133 citiri
Daniel Constantin, la coada la sarmale in Pitesti

Peste cinci mii de sarmale au fost oferite, miercuri, localnicilor si turistilor aflati in vizita la Pitesti de catre autoritatile locale, printre cei care au stat la coada fiind si ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, pitestean de origine.

Potrivit primarului municipiului Pitesti, Tudor Pendiuc, manifestarea este organizata obligatoriu in a doua zi de Craciun de 15 ani, in fata institutiei fiind amplasate corturi unde au fost puse toate sarmalele si tuica pentru doritorii de o plimbare prin centrul orasului, pe binecunoscuta Strada Mare, care face legatura dintre Primarie si Prefectura.

"Avem 5.000 de sarmale, oferim cate o portie de sarmale cu mamaliga si ardei, putem sa oferim pofticiosilor si portie suplimentara. Avem zece vedre de tuica, o suta de litri, oferim un paharel de tuica fiarta. De 15 ani, an de an, are loc aceasta actiune, vrem ca traditia sa continue, iar oamenii, localnici, dar si turisti se simt bine aici in centrul orasului, unde este intr-adevar o atmosfera de sarbatoare de Craciun", a declarat primarul municipiului Pitesti, Tudor Pendiuc.

Printre cei care s-au asezat la coada s-a aflat si ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, parlamentar de Arges, un pitestean suta la suta, insotit de deputatul USL, Andrei Gerea.

"Domnule ministru, cele mai bune sarmale din tara!", l-a abordat primarul Pendiuc, Daniel Constantin replicand: "Nu puneti multe, doar doua, sa avem grija de colesterol!", edilul sef al Pitestiului punand totusi in farfuria din plastic trei sarmale.

"Am incercat, dar nu am putut, se taie greu, sunt foarte bune. Ma bucur, este o traditie a municipalitatii, a orasului, a cetatenilor si ma bucur ca se respecta de catre toata lumea, de catre primarie si de catre cetateni si in fiecare an sunt alaturi in a doua zi de Craciun, e o sarbatoare foarte frumoasa", a declarat Daniel Constantin.

Intrebat de jurnalisti daca sarmalele servite in centrul Pitestiului se compara cu cele de acasa, Constantin a precizat ca sunt la fel de bune.

Ulterior, ministrul Daniel Constantin a fost intrebat de ziaristi daca va bea si din renumita tuica de Pitesti, iar ministrul a raspuns afirmativ, precizand ca este racit si ca tuica fiarta este "cel mai bun antidot".

"E necesar, mai ales ca m-a luat si o raceala! Tuica fiarta e cel mai bun antidot!", a mai spus Constantin.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Daniel Constantin coada sarmale, #Daniel Constantin sarmale Pitesti, #Daniel Constantin coada Pitesti , #ministrul Agriculturii