Daniel Constantin: Reducerea TVA la paine ar creste incasarile la buget

Sambata, 25 Mai 2013, ora 18:01
1481 citiri
Daniel Constantin: Reducerea TVA la paine ar creste incasarile la buget

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, considera ca prin reducerea TVA la paine de la 25% la 9%, incasarile la bugetul de stat vor creste si nu vor aparea probleme care sa genereze deficite.

"Din punctul meu de vedere, ca ministru al Agriculturii, care interactioneaza cu sectorul de panificatie, de morarit, cu cei care sunt in productia vegetala, la cereale, eu cred ca daca va scadea TVA de la 24 la suta la 9 la suta, incasarile la bugetul de stat ar creste, deci nu ar fi o problema care sa genereze costuri suplimentare pentru bugetul de stat, care sa fie inregistrate la deficit', a spus ministrul, sambata, la postul de televiziune RTV.

Acesta a reamintit ca nu exista niciun document oficial al Fondului Monetar International cu privire la subiectul reducerii TVA la paine si a precizat ca in discutiile mai vechi cu oficialii FMI a explicat ca in cazul identificarii surselor financiare, pentru a nu fi afectat bugetul, poate fi redusa cota TVA la paine.

"In discutiile mai vechi cu Fondul Monetar International, noi am aratat ca daca vor exista bani la bugetul de stat, daca vor creste incasarile, sau daca vom identifica in bugetul care a fost stabilit pentru anul 2013 o suma de 250 de milioane de lei, in momentul acela, sigur ca se poate proceda la o reducere a TVA de la 25 la suta, la 9 la suta. Este o masura necesara, pentru cel de-al doilea semestru, pentru care noi incercam sa facem eforturi, in aceste zile, sa identificam, impreuna cu Ministrul de Finante, aceste sume si sa ne asumam, in continuare aceasta decizie.

Este un angajament politic pe care il avem in continuare, la care nu am renuntat, dar, repet, trebuie sa fie facute eforturi extraordinare si de catre domnul Chitoiu (ministrul Finantelor, Daniel Chitoiu, n.r) si de catre domnul Voinea (ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea n.red.), sa identifice aceste sume", a aratat Constantin.

Ministrul a explicat, in context, ca FMI nu se implica in politica sociala la nivel national din Romania si nici in politica economica pe care si-o asuma orice guvern.

"Fondul Monetar International are o relatie contractuala cu Romania, cum are cu orice alt guvern. Decizia este la nivel national, dar Fondul Monetar International atrage doar atentia ca ar putea exista riscul ca in cazul in care nu creste colectarea la bugetul de stat, sa avem o pierdere care automat s-ar duce in deficit si ar destabiliza macroeconomic bugetul de stat", a subliniat ministrul Agriculturii.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Constantin TVA paine, #ministru Agricultura scadere TVA, #FMI scadere TVA paine , #ministrul Agriculturii