Daniel Constantin se leapada de Voiculescu: PC nu simte nevoia sa-l suspende pe Traian Basescu

Marti, 25 Noiembrie 2014, ora 20:03
7632 citiri
Daniel Constantin se leapada de Voiculescu: PC nu simte nevoia sa-l suspende pe Traian Basescu
Foto: Facebook/Daniel Constantin

Presedintele Partidului Conservator, Daniel Constantin, a declarat marti ca formatiunea pe care o conduce nu se raliaza cererii fondatorului ei, Dan Voiculescu, de suspendare a presedintelui in functie, Traian Basescu.

"Sigur ca, acum cateva saptamani, domnul Tariceanu a pornit acest demes, au fost colegi din PC care au agreat si chiar au semnat cererea la momentul respectiv pe care a inaintat-o dl Tariceanu si care se afla undeva in circuitul Parlamentului, pentru ca existau atunci anumite motive si ingrijorari.

Astazi, contextul politic este cu totul si cu totul altul si colegii din PC nu au simtit nevoia unui astfel de demers in momentul de fata", a declarat Daniel Constantin.

Tariceanu nu renunta: Cererea de suspendare a lui Basescu e pe masa

Ideea suspendarii fusese reluata luni de catre fondatorul PC, Dan Voiculescu, intr-o postare pe blogul sau. "Daca actuala majoritate parlamentara nu va decide saptamana aceasta suspendarea lui Basescu Traian, istoria va retine complicitatea PSD, UNPR, PC, UDMR la faptele comise de Basescu in 'deceniul rusinii'.

De aceea, ar fi bine ca parlamentarii PC si cei condusi de Calin Popescu Tariceanu sa faca urgent aceasta propunere Birourilor Permanente Reunite ale Parlamentului.

Sunt convins ca demersul va avea si sustinerea PSD si UNPR. De altfel, cred ca Vasile Blaga si parlamentarii sai vor avea intelepciunea necesara in fata istoriei", a scris Dan Voiculescu, adaugand ca Traian Basescu nu trebuie sa-si termine mandatul de presedinte.

"Daca politicienii nu au reusit sa inteleaga rolul malefic al lui Basescu pana acum, sa o faca, macar in ultimul ceas. Este important pentru istoria moderna a Romaniei ca 21 decembrie 2014 - data la care isi va incheia oficial mandatul - sa-l gasesca pe Basescu Traian suspendat", a incheiat Dan Voiculescu.

Ideea unei noi suspendari a presedintelui aparuse dupa ce presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, promovase demersul in timpul campaniei electorale de dinaintea alegerilor prezidentiale.

Ponta, despre o suspendare a lui Basescu: Daca va afecta interese importante ale Romaniei, nu voi ezita

Fondatorul PC executa o sentinta de 10 ani de inchisoare dupa ce a fost gasit vinovat in dosarul ICA, in care procurorii au stabilit un prejudiciu adus statului de 60 de milioane de euro.

Dan Voiculescu a fost unul dintre cei mai mari adepti ai suspendarii lui Traian Basescu, fiind cel care, in 2012, a trasat si un calendar al acestui demers.

Quarterly Report - Editia 4

Burduja vrea să reformeze Poliția Locală dacă e ales primar al Capitalei: "Ordinea și siguranța publică Nu există aşa cum ar trebui"
Burduja vrea să reformeze Poliția Locală dacă e ales primar al Capitalei: "Ordinea și siguranța publică Nu există aşa cum ar trebui"
Prima acţiune pe care ar face-o Sebastian Burduja, dacă va câștiga alegerile pentru București, va fi despre ordinea şi siguranţa publică. El a precizat că trebuie reformată Poliţia...
Burduja, ironic la adresa lui Nicușor Dan: "Bilanţul dânsului este, în termeni matematici, zero"
Burduja, ironic la adresa lui Nicușor Dan: "Bilanţul dânsului este, în termeni matematici, zero"
Bilanţul real al mandatului actualului edil, Nicuşor Dan, este egal cu zero, a declarat luni, 20 mai, într-o conferinţă de presă, candidatul PNL pentru funcţia de primar general al...
#Daniel Constantin suspendare Basescu, #Daniel Constantin propunere Voiculescu Basescu, #Constantin Voiculescu suspendare Basescu , #ministrul Agriculturii