Datoria lui Constantin la Voiculescu, greu de achitat din veniturile ministrului

Duminica, 07 Iulie 2013, ora 21:45
4790 citiri
Datoria lui Constantin la Voiculescu, greu de achitat din veniturile ministrului

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, are, in continuare, o datorie totala de 295.000 de euro la fondatorul Partidului Conservator, Dan Voiculescu, presedintele partidului neplatind niciun leu din datorie de cand este senator.

Potrivit declaratiei de avere postata pe 12 iunie, pe site-ul Camerei Deputatilor, ministrul are de returnat doua imprumuturi lui Dan Voiculescu, unul de 100.000 de euro, din anul 2007, care are scadenta in 2016 si altul de 195.000 de euro, din anul 2008, cu scadenta in anul 2017.

Datoriile deputatului PC sunt insa aceleasi ca in luna decembrie 2012, astfel ca ministrul are, potrivit noii declaratii de avere, de inapoiat exact aceeasi suma ca in urma cu sapte luni.

Daniel Constantin, despre imprumutul de la Voiculescu: Sprijina performanta

La un simplu calcul, ministrul Agriculturii ar avea de platit o rata lunara de peste 6.000 de euro, pentru a restitui intreaga datorie, in termenii intelegerii.

Daniel Constantin castiga insa mult mai putin decat suma pe care ar trebui sa o inapoieze lui Dan Voiculescu. Astfel, potrivit declaratiei sale de avere, senatorul PC are un venit anual incasat de 3.694 de lei, ca angajat la SC Event Trade Consulting SRL, care are sediul in comuna Corbeanca, judetul Ilfov, precum si un salariu anual incasat de 39.106 lei, ca ministru al Agriculturii.

Impreuna cu salariul anual de 10.536 de lei, incasat de sotia sa, Ramona Constantin, de la aceeasi firma, rezulta un venit de sub 12.000 euro anual, adica mai putin de 1.000 de euro lunar.

"In anul 2007, am vandut apartamentul din Crangasi si am dorit sa contractez un credit care sa-mi permita sa construiesc o casa pentru cei doi copii. Aveam deja o mare parte din acte depuse la banca pentru a contracta acel credit, ma pregateam chiar sa le semnez, cand domnul Voiculescu, afland despre intentia mea, mi-a propus sa-mi imprumute dansul suma necesara pentru constructia casei pe care o aveam deja proiectata.

Am considerat ca gestul domnului Voiculescu era o dovada de incredere, o recunoastere a faptului ca am realizat performante importante in activitatea mea curenta. De altfel, mi-am dorit ca imprumutul mentionat anterior sa fie public, tocmai pentru ca nu am nimic de ascuns la mijloc", a explicat Daniel Constantin, in 2012, imprumutul de la fondatorul PC.

In ce priveste inapoierea imprumutului, ministrul Agriculturii nu pare sa isi faca griji prea mari: "Contractul de imprumut expira in anul 2016-2017 putand fi prelungit oricand dupa aceasta data, precum poate fi rambursat in rate egale sau in orice alta forma in functie de posibilitati".

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Daniel Constantin imprumut Dan Voiculescu, #Constantin datorie Voiculescu , #ministrul Agriculturii