Ziare.com

Ministerul Agriculturii va primi 100 milioane de euro dupa rectificarea bugetara

Luni, 15 Octombrie 2012, ora 16:30

   

Ministerul Agriculturii va primi 100 milioane de euro dupa rectificarea bugetara
Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat, luni, ca dupa rectificarea bugetara de la sfarsitul lunii octombrie, bugetul institutiei va creste cu 100 milioane de euro.

Potrivit lui Constantin, dupa rectificarea bugetara se va stabili si sprijinul complementar care se acorda de la bugetul de stat pe suprafata.

"Pe 31 octombrie, bugetul ministerului Agriculturii va cunoaste o crestere de 100 milioane de euro. O parte din bani vor merge catre ajutorul de minimis care va incepe sa fie platit de la 1 noiembrie, iar o parte vor veni suplimentar catre sprijinul pe suprafata, astfel incat sa putem sa ne indeplinim o promisinue facuta fermierilor", a explicat Constantin.

"In acest moment nu avem certitudinea ca vor fi toti banii in buget, dar facem eforturi sa identificam acesti bani. Sunt implicatii atat in bugetul anului 2012, cat si bugetul anului 2013 ca sa putem plati sprijinul maxim pe care il permite acordul pe care il avem cu Uniunea Europeana", a continuat acesta.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Ministerul Finantelor Publice (MFP) a anuntat, vineri, ca o noua rectificare bugetara va avea loc la sfarsitul lunii octombrie, la doar doua luni dupa ce Guvernul a facut o actiune de acest gen.

O noua rectificare bugetara, in doua saptamani - Ministerul Finantelor

La rectificarea bugetara din august, Ministerul Agriculturii a primit cei mai multi bani, adica 1,3 miliarde de lei, suma folosita pentru ferierii afectati de seceta.

Agricultura a primit cel mai mult la rectificarea bugetara. Unde merg banii

Ministerul Agriculturii ajuta fermierii

Ministrul Agriculturii a mai spus ca, incepand de marti, va fi acordat fermierilor un avans din platile directe unice pe suprafata.

Daniel Constantin a spus ca in sedinta de guvern anterioara s-a aprobat Horararea privind stabilirea cuantumului platii directe unice pe suprafata, iar aceasta este in valoare de 119,66 euro la hectar.

"Aveam nevoie de aceasta hotarare de Guvern pentru ca, asa cum prevede decizia Comisiei Europene, la solicitarea Romaniei, putem incepe platile in avans inca din data de 16 octombrie. De maine (marti - n.r.) se vor incepe platile, jumatate din aceasta aceasta suma se va afla in conturile fermierilor. Facem un efort bugetar si avem promisiuniea de la Ministerul de Finante ca se vor asigura aceste sume, astfel ca in perioada 16 octombrie, si speram noi ca pana pe 31 octombrie, sa platim tot ce inseamna avans catre fermieri, cuantumul total fiind de 500 milioane de euro", a declarat Daniel Constantin.

El a avertizar ca si aceasta toamna se anunta a fi una secetoasa si ca in acest moment "lucrurile nu arata foarte bine, nu exista inca acele cantitati de precipitatii pe care ni le doream".

"Pregatim, in momentul de fata, toate masurile necesare astfel incat sa prevenim efectul pe care l-ar putea avea. Ne gandim in primul rand la suprafata care este insamantata cu rapita, ne gandim ce se va intampla cu zona de insamantari la grau. Sper sa nu fie probleme. Deocamdata este devreme sa facem previziuni. Lucrurile, asa cum arata astazi, nu arata foarte bine, nu exista inca acele cantitati de precipitatii pe care ni le doream", a spus Constantin.

Sursa: rNews

Articol citit de 1543 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

normal !

- felix are nevoie de "malai" !

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor