Ministrul Agriculturii vrea sa impuna cu forta scaderea TVA

Joi, 17 Mai 2012, ora 08:38
2049 citiri
Ministrul Agriculturii vrea sa impuna cu forta scaderea TVA
Foto: Ministerul Agriculturii

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, vrea cu orice pret sa impuna scaderea TVA-ului la alimente, in ciuda recomandarilor celor din Fondul Monetar International (FMI).

Aceasta masura a fost printre primele schimbari propuse de noul Guvern, scrie Adevarul.

In replica, reprezentantii FMI, prezenti in acel moment Romania, au demontat efectele benefice expuse de ministrul Agriculturii ale acestei masuri, mentonand ca ei nu recomanda aplicarea de cote diferentiate, pentru ca va provoca dezechilibre si va creste coruptia.

Insa Daniel Constantin a mentionat ca va readuce acest subiect in atentia Fondului, in vara, argumentul sau fiind acela ca scaderea TVA va duce la o micsorare a evaziunii fiscale.

"Am propus reducerea in special la panificatie, pentru ca acolo e cea mai mare evaziune. Uitati-va ca, de cand TVA este de 24%, evaziunea a urcat la 71% din piata. Pe cand TVA era la 19%, evaziunea era undeva la 50%. Cei de la FMI doar au avut o recomandare, nu interzic sa facem ceva anume", a explicat Constantin.

Constantin: Scaderea TVA la 9% la alimente ar reduce evaziunea fiscala cu 20%

In alta ordine de idei, ministrul a spus ca daca anul trecut s-au inregistrat 1,088 milioane de cereri la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura - Prezentare (APIA), care vizau o suprafata de 9,81 milioane de hectare, anul acesta s-au inregistrat 1,021 milioane de cereri, pentru o suprafata de 9,27 milioane de hectare.

In ceea ce priveste campania pentru Platile Nationale Directe Complementare, prima pe cap de animal la speciile ovine si caprine, pana pe 18 mai se vor primi cereri.

"Pana la momentul acesta am 33.615 cereri care vizeaza un numar de 5,072 milioane de capete care ar urma sa primeasca acel sprijin pe cap de animal. In ceea ce priveste platile pentru bovine, ieri a inceput campania de primire de cereri si va vom tine la curent pe masura ce vom primi aceste solicitari", a conchis Daniel Constantin.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Daniel Constantin reducere TVA alimente, #Constantin reducere TVA alimente, #Daniel Constantin reducere TVA, #reducere evaziune fiscala, #reducere tva alimente , #ministrul Agriculturii