Presa chineza: Romania cere solutii europene pentru fermierii afectati de embargoul Rusiei

Joi, 30 Octombrie 2014, ora 20:18
1797 citiri
Presa chineza: Romania cere solutii europene pentru fermierii afectati de embargoul Rusiei

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a cerut miercuri "solutii europene" si un nou ajutor pentru producatorii agro-alimentari din Romania, afectati de embargoul impus de Rusia.

"Romania se gaseste in pozitia de a nu exporta dierct in Rusia si de a risca un impact indirect, din cauza ca produsele exportate din alte tari, precum Lituania sau Polonia, intra pe piata romaneasca la preturi de dumping", a spus Constantin, dupa prima runda de dialog in cadrul Forumului Cooperarii Economice dintre China si tarile central si est-europene, scrie agentia Xinhuanet, citata de Shanghai Daily si alte publicatii din aceasta tara.

Fructe de afara. Bulgaria exporta piersici si prune in Romania, din cauza embargoului Rusiei

"Vointa politica este necesara", a daugat Constantin, subliniind ca fondurile europene sunt de asemenea necesare, pentru a-i ajuta pe fermieri sa treaca prin aceasta perioada extrem de dificila.

Potrivit ministrului, cresterea pretului minim de interventie, depozitarea privata sau stimularea producatorilor sa exporte catre piete terte din afara Uniunii Europene ar putea fi solutiile europene de luat in calcul in curand.

Rusia provoaca pierderi uriase crescatorilor de porci din Romania

De asemenea, Daniel Constantin a spus ca a avertizat la ultimul Consiliu de Ministri despre riscul ca fiecare stat membru UE sa incerce sa gaseasca o solutie nationala pentru a-si proteja fermierii si implicit consumatorii.

"Cred ca este vremea, din moment ce este o problema europeana, sa gasim solutii europene", a precizat ministrul Agriculturii.

Potrivit acestuia, a ajuns la un consens privind o vizita la omologul sau polonez, pentru a prezenta o viziune comuna la Consiliul Uniunii Europene in sustinerea unor noi masuri de ajutor pentru producatorii agro-alimentari afectati de embargoul Rusiei.

Quarterly Report - Editia 4

Realme lansează smartphone-ul realme C67. Cu ce specificații vine
Realme lansează smartphone-ul realme C67. Cu ce specificații vine
Realme lansează modelul realme C67, un dispozitiv ce vine la un preț accesibil. realme C67 este cel mai avansat model din seria C, echipat cu o platformă Snapdragon pe 6nm și o cameră...
Apple introduce o nouă funcție de confidențialitate pe iPhone pentru protecția utilizatorilor. Cum o puteți activa
Apple introduce o nouă funcție de confidențialitate pe iPhone pentru protecția utilizatorilor. Cum o puteți activa
Apple a lansat o nouă funcție de confidențialitate pentru iPhone, parte a setului de instrumente Safety Check, menită să ajute utilizatorii să identifice și să blocheze accesul persoanelor...
#Romania masuri embargo Rusia, #Romania solutii embargo Rusia , #ministrul Agriculturii