TVA redus la alimente: Dupa inspectia in supermarket, ministrul Agriculturii apeleaza la cetateni

Vineri, 01 Mai 2015, ora 21:09
6555 citiri
TVA redus la alimente: Dupa inspectia in supermarket, ministrul Agriculturii apeleaza la cetateni
Foto: Facebook/Daniel Constantin

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, vrea sa implice si cetatenii in campania sa de monitorizare a preturilor la alimente.

"Apreciez faptul ca imi sesizati problemele pe care le-ati intampinat chiar dumneavoastra, atunci cand v-ati facut cumparaturile. Va asigur ca am citit sesizarile dumneavoastra, le voi verifica si va voi tine la curent cu mersul evenimentelor. Ma bazez pe dumneavoastra in continuare pentru a avea preturi corecte in rafturile magazinelor", scrie vineri pe Facebook Daniel Constantin.

Cum isi propune Daniel Constantin sa le vina de hac retailerilor care cresc preturile

Dupa ce premierul Victor Ponta i-a cerut sa verifice daca intr-adevar magazinele cresc preturile inainte de reducerea TVA la alimente, pentru a face profit pe spinarea cetatenilor, ministrul Agriculturii a gasit solutia: cumparaturi de la acelasi producator in fiecare saptamana, sa vada daca majoreaza preturile.

Scumpiri la raft inainte de reducerea TVA? Cum ii ameninta Ponta pe retaileri (Video)

Alaturi de acest mesaj, demnitarul a postat pe Facebook bonul fiscal de la cumparaturile de joi, care contine alimente precum orez, zahar, lapte, oua si carne de porc.

Foto: Facebook/Daniel Constantin

Daniel Constantin a luat aceste "masuri" dupa ce premierul Victor Ponta, la inceputul sedintei de guvern de miercuri, a rugat autoritatile competente, respectiv pe ministrul Agriculturii, Consiliul Concurentei si Protectia Consumatorului, sa verifice daca informatiile aparute in presa sunt adevarate.

Totodata, prim-ministrul i-a avertizat pe comerciantii care se gandesc sa creasca preturile inainte de reducerea TVA din iunie ca vor avea doar de pierdut, pentru ca nu va ezita sa ii taxeze drastic, daca vor sa faca profit pe spinarea cetatenilor.

Aberatia zilei: Cum am ajuns sa avem inspectii de propaganda si socialism ca in Venezuela

Problema este ca economistii considera ca reactiile guvernantilor sunt populiste si dovedesc "metehne" specifice socialismului.

"Se pare ca, macar la nivel declarativ si de imagine, Romania se apropie de Venezuela", a comentat profesorul de economie Bogdan Glavan pentru Ziare.com.

"Ne-am integrat in Europa, dar, de fapt, noi am ramas cu metehne si cu obiceiuri sud-americane, socialiste, pentru ca in prezent numai in Venezuela mai vine Guvernul si le spune supermarketurilor ce sa faca sau cat sa vanda, ce sa nu vanda si mai ales la ce preturi sa vanda", a adaugat acesta.

B.B.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Facebook închide secțiunea de știri în SUA și Australia. Cum s-a ajuns la această decizie
Facebook închide secțiunea de știri în SUA și Australia. Cum s-a ajuns la această decizie
Secţiunea de pe Facebook dedicată special ştirilor va dispărea din aplicaţia platformei pentru Statele Unite şi Australia, în contextul în care Meta se distanţează de acest domeniu din...
Un expert britanic îl avertizează pe Putin: Rusia este pe moarte, iar secretul îl știe Germania
Un expert britanic îl avertizează pe Putin: Rusia este pe moarte, iar secretul îl știe Germania
După începerea invaziei din Ucraina provocată de Vladimir Putin în februarie 2022, sancțiunile țărilor din Occident au curs fără încetare împotriva Moscovei, pentru a-i diminua...
#Daniel Constantin preturi alimente TVA redus, #ministrul Agriculturii inspectie magazine preturi , #ministrul Agriculturii