Vrei o ferma de familie cu bani de la UE? Poti depune cererea pentru finantare - vezi conditiile

Marti, 20 Mai 2014, ora 15:53
8675 citiri
Vrei o ferma de familie cu bani de la UE? Poti depune cererea pentru finantare - vezi conditiile

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, si premierul Victor Ponta au anuntat marti deschiderea primei sesiuni de cereri de proiecte pentru modernizarea exploatatiilor agricole prin Masura 121 a Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014-2020.

Aceasta sesiune marcheaza prima cerere de proiecte cu finantare din PNDR 2020.

Potrivit Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala (APDRP), sesiunea de cereri de proiecte pentru finantarea investitiilor de modernizare a exploatatiilor agricole prin Masura 121 a Programului National de Dezvoltare Rurala este deschisa in perioada 20 mai-18 iulie 2014.

Fondurile disponibile pentru Masura 121 "Modernizarea Exploatatiilor Agricole" sunt de 150 de milioane de euro si sunt repartizate astfel: 35 milioane de euro vor fi destinate fermelor de familie, 15 milioane euro sunt alocate integral pentru indeplinirea standardelor in sectorul zootehnic, iar pentru exploatatiile agricole sunt disponibile 100 milioane euro.

Valoarea maxima eligibila a unui proiect accesat prin Masura 121 este de 125.000 euro pentru dezvoltarea fermelor de familie. Pentru indeplinirea standardelor, valoarea maxima eligibila este de 2 milioane de euro.

Pentru fermierii care doresc sa investeasca in sectorul zootehnic, valoarea maxima eligibila este 2 milioane de euro pentru constructii-montaj si 1 milion de euro pentru achizitii de utilaje si echipamente.

In sectorul vegetal, valoarea maxima eligibila este de 1 milion de euro pentru constructii-montaj si 700.000 de euro pentru achizitii de utilaje.

Depunerea proiectelor pentru Masura 121 se va face, conform precizarilor din Ghidul Solicitantului, la sediile judetene ale APDRP, in intervalul orar 09:00-14:00 (pentru fermele de familie) si on-line, pe www.apdrp.ro.

Procedura de selectie va fi afisata pe site-urile www.apdrp.ro, www.madr.ro sediu judetean al APDRP. Termenul limita de depunere pentru sesiunea de cereri de proiecte aferenta masurii 121 este 18 iulie 2014, ora 12.

Quarterly Report - Editia 4

Realme lansează smartphone-ul realme C67. Cu ce specificații vine
Realme lansează smartphone-ul realme C67. Cu ce specificații vine
Realme lansează modelul realme C67, un dispozitiv ce vine la un preț accesibil. realme C67 este cel mai avansat model din seria C, echipat cu o platformă Snapdragon pe 6nm și o cameră...
Apple introduce o nouă funcție de confidențialitate pe iPhone pentru protecția utilizatorilor. Cum o puteți activa
Apple introduce o nouă funcție de confidențialitate pe iPhone pentru protecția utilizatorilor. Cum o puteți activa
Apple a lansat o nouă funcție de confidențialitate pentru iPhone, parte a setului de instrumente Safety Check, menită să ajute utilizatorii să identifice și să blocheze accesul persoanelor...
#cereri finantare ferme familie, #ferma familie bani UE, #ferma familie Daniel Constantin , #ministrul Agriculturii